Header image

Sala cu orgă a găzduit în premieră un concert duhovnicesc

12:36, joi, 24 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Slujba Privegherii și câteva cântări ale Sfintei Liturghii în  versiunea  compozitorului Vladimir Ciolac au fost prezentate la Sala cu orgă din capitală.

Melodiile au fost interpretate de către Corul de cameră din Tiraspol – dirijor Tatiana Tverdohleb, soliști: Ecaterina Cucereavaia și Alexei Goncearenco.

Evenimentul s-a desfășurat cu suportul bisericii ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM. Astfel, în scenă a fost invitat și părintele Octavian Moșin, parohul bisericii, menționând următoarele: ”Maestrul Vladimir Ciolac este un compozitor care mai bine de trei decenii se roagă cântând în biserică. Dumnezeu l-a înzestrat cu darul de a compune melodii, în special bisericești. Deja în multe parohii de rând cu compozițiile lui M. Berezovschi, G. Muzicescu ș.a. răsună și cele ale dirijorului capelei universitare V. Ciolac. Acest concert este prilejuit și de aniversarea celor 75 de ani de la trecerea la cele veșnice a apostolului și luminătorului poporului găgăuz – protoiereul Mihail Ceakir, care a slujit în biserica noastră de la USM circa treizeci de ani. Mulțumim corului de la Tiraspol pentru bunăvoința de a interpreta aceste melodii, precum și pentru toată truda depusă, deplasându-se la Chișinău. De asemenea, mulțumim tuturor celor prezenți, care au râvnă pentru această cântare de-a dreptul îngerească. Mulțumim maestrului Ciolac, care este alături de noi și ne bucură cu noi melodii de suflet și pentru suflet.”

Contact Form Powered By : XYZScripts.com