Header image

Salutul pascal „Hristos a Înviat!” a răsunat în mai multe comunități ortodoxe din nordul Italiei

0:08, joi, 5 mai, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

„Veniți de luați Lumina” „Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!” – alese bucurii duhovnicești au trăit credincioșii  în noaptea luminată a Învierii Domnului, la bisericile ortodoxe: „Sf. Ierarh Nicolae” din or. Vicenza, via. Porta Santa Croce 55; „Sf. Cuv. Xenia” din or. Reggio Emilia, via. Gonzaga 59 / A, și „Sf. Treime” din or. Fidenza, via. Zani 53 / A, Italia.

Slujba Învierii în aceste trei comunități ortodoxe din nordul Italiei, a fost oficiată de către prot. mitr. Veniamin Onu, prot. mitr. Alexei Loghin și prot. Serghei Cornea.

Focul Haric, Lumina Sfântă de la Mormântul Domnului din Ierusalim a fost distribuit tuturor credincioșilor din aceste trei parohii a Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, Patriarhia Moscovei. Sute de credincioși au luat Lumina Sfântă ducând-o pe la casele lor spre binecuvântare și întărire spirituală.

După citirea Pastoralei a Preasfințitului Episcop Antonie de Bogorodsk și a Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și a Întregii Moldove, în cuvântul adresat celor prezenţi, părintele paroh Veniamin Onu a menţionat faptul că Lucrul cel mai greu nu este să ajungi la învierea lui Hristos, să o trăieşti pentru o noapte sau pentru o zi, ci lucrul cel mai greu e să rămâi în această înviere, să rămâi viu mult timp. Să ducem Bucuria Învierii Domnului şi celor aflaţi în suferinţă: Învierea Domnului este izvor de pace de lumină şi bucurie. Ea ne cheamă să adunăm în suflet pace şi bucurie şi multă iubire smerită şi milostivă şi să le arătăm în jurul nostru, mai ales celor săraci, bolnavi, suferinzi, celor îndoliaţi şi întristaţi, iar în aceste zile să arătam ajutorul nostru frăţesc şi celor care suferă.

Totodată, părintele Veniamin a venit cu un cuvânt de mulțumire către ctitorii bisericii care au contribuit la amenanjarea sf. lăcaș pe parcursul anului, în mod deosebit a mulțumit tutturor celor care au contribuit la aducerea Focului Haric, Lumina Sfântă de la Ierusalim.

În perioada Sărbătorilor preoții Veniamin și Alexei Loghin au vestit Învierea Domnului au vizitat în spital o tânără viitoare mămică însărcinată în a șasea lună, care este supusă la mari riscuri de ași pierde pruncul, motiv pentru care slujitorii Domnului s-au rugat împreună cu Ana Maria, după care au săvârșit Taina Mărtuisirii.

Pe final parintele Veniamin i-a dorit suferindei însănătoșire grabnică și i-a urat să vină la vremea potrivită în biserică să boteze pruncușorul mult așteptat.

Despărțirea preoților cu Ana Maria a fost printr-o binecuvântare spre naștere ușoară și cu salutul pascal pe buze „Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!” 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com