Header image

Săptămâna diasporei ortodoxe a RM în Italia – pe urmele Giulgiului de la Torino

8:53, miercuri, 11 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

În cea de-a doua zi a Săptămânii diasporei ortodoxe, pelerinii din Republica Moldova s-au deplasat spre vestitul oraș Torino, care este îmbibat de atâta istorie și în care se păstrează marea sfințenie – Giulgiul Mântuitorului.

Astfel, a fost vizitată catedrala în care se păstrează Giulgiul, a urmat închinarea la această sfințenie și s-a făcut o excursie prin oraș, fiind vizitate câteva biserici în care se păstrează sute de moaște ale sfinților din primele secole creștine.

Seara duhovnicească s-a desfășurat în parohia ”Sf. Maxim de Torino”, păstorită de egumenul Ambrozie, care a povestit din viața comunităților ortodoxe din această urbă.

Discuția s-a axat pe tema Biserica și viața creștină în zilele noastre, părintele Octavian Moșin încercând să răspundă creștinilor prezenți la cele mai stringente probleme și dificultăți cu care se confruntă.

A urmat un concert de cântare bisericească prezentat de grupul coral ”Întâmpinarea Domnului”, prezentarea unor volume de carte religioasă editate la Chișinău și s-a distribuit literatură ziditoare sufletului.

Părintele-paroh a mulțumit oaspeților, propunând ca temele discutate să fie prezentate și în format scris, apoi traduse în italiană și răspândite altor credincioși autohtoni care sunt în căutarea Ortodoxiei.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com