Sărbătoarea împărătească „Schimbarea la Față a Domnului Hristos” la Catedrala Mitropolitană din Chișinău - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sărbătoarea împărătească „Schimbarea la Față a Domnului Hristos” la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

11:53, luni, 19 august, 2019 | Cuvinte-cheie: , , ,

Luni, 19 august, de sărbătoarea împărătească „Schimbarea la Față a Domnului”, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.

Arhiereului vicar i-au coliturghisit secretarul mitropolitan Prot. mitr. dr. Vadim Cheibaș, precum și soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost date de către corul „Sf. Roman Dulce-cântătorul” condus de către presbitera Alina-Paula Barbu.

La această sărbătoare au participat mulțime de credincioși, care în această zi, conform tradiției au venit cu struguri în semn de recunoştinţă adusă lui Dumnezeu care dăruieşte oamenilor darurile Sale, daruri care se obţin prin binecuvântarea lui Dumnezeu.

După citirea Evangheliei, Episcopul Ioan a rostit o predică, îm care a menționat următoarele: „Iubiți credincioși, Schimbarea la față a Domnului nostru Iisus Hristos, presupune și ne determină pe noi pe toți la o transfigurare interioară a vieții noastre.

Sărbătoarea Schimbării la Faţă este prin excelenţă aceea a îndumnezeirii naturii noastre omeneşti şi a participării trupului nostru trecător la bunurile veşnice, care sunt mai presus de fire. Înainte chiar de a îndeplini Mântuirea noastră prin Patimile Sale, Mântuitorul arată atunci că scopul venirii Sale în lume era tocmai să aducă pe tot omul la contemplaţia slavei Sale dumnezeieşti.”

La încheierea slujbei au fost sfințite prinoasele de poamă, enoriașii primind din partea PS Ioan mesajul binecuvântării arhipăstorești al Întîistătătorului Sfintei noastre Biserici.

Slujba în cinstea Schimbării la Față a Domnului a fost transmisă în direct de Compania Teleradio Moldova Radio și on-line pe TRM.MD.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com