Sărbătoarea Învierii la Mănăstirea Suruceni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sărbătoarea Învierii la Mănăstirea Suruceni

22:11, duminică, 12 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

Se tem de moarte doar cei care nu cred în Înviere.

Sfântul Ioan Gură de Aur

”Existența noastră s-a umplut prin Învierea Domnului de bucuria prin excelență, de o bucurie reală, consistentă, durabilă și precum înainte de Învierea lui Hristos toate erau ținute într-o frântură de sens neîmplinită, badjocurită, chinuitoare, așa Învierea Lui umple toate de lumină și bucurie” (Pr. Dumitru Stăniloae).

Bucuria Învierii este eternă și desăvârșită. ”Această vestită și Sfântă zi, una a sâmbetelor, împărăteasă și doamnă, praznic al praznicelor este și sărbătoare a sărbătorilor”. Învierea Domnului este sfântă și încărcată de bucurie pentru că astăzi poarta cerului, care fusese închisă oamenilor, a fost deschisă de Hrisos tuturor ce-L mărturisesc. ”Să ne luminăm cu prăznuirea” și să ne înfrățim în bucurie, deoarece pentru toți oamenii, deopotrivă, Învierea lui Hrisos izvorăște roade de necuprinsă valoare pentru credința și viața noastră.

Sărbătoarea a fost trăită intens și de toți cei care au participat la slujba Învierii de la Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Suruceni.

După citirea Miezonopticii și a Canonului Sâmbetei Mari, credincioșii au primit Focul Haric adus de la Ierusalim, iar apoi a urmat înconjurul bisericii.

La sfârșitul Utreniei s-a citit Cuvântul de învățătură a Sf. Ioan Gură de Aur, iar la finele Sf. Liturghii – Pastorala Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir.

Mulți dintre cei prezenți s-au împărtășit cu Sfintele lui Hristos Taine. Primindu-L pe Hristos prin Sfintele Taine putem simți pe deplin Marea Sărbătoare a Învierii Domnului.

HRISTOS A ÎNVIAT! ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

Descent-into-Hades-81

Contact Form Powered By : XYZScripts.com