Header image

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare la Costești, Ialoveni

18:08, sâmbătă, 14 ianuarie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Într-o atmosferă specială de liniște și pace, astăzi, 1/14 ianuarie 2017, enoriașii satului Costești, Ialoveni l-au sărbătorit pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, ocrotitorului ceresc al Parohului Bisericii din localitate, Prot. Mitr. Vasile Ciobanu.

În acest sens, copleșiți încă de emoțiile Praznicului Nașterii Domnului – inima sărbătorilor de iarnă – credincioșii, dimpreună cu preoții Bisericii „Sf. Ier. Nicolae”, Prot. Vasile Ciobanu și Prot. Ioan Grigoriță, au cinstit prin participarea la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie pe marele corifeu și stâlp al ortodoxiei, pe Ierarhul Vasile cel Mare.

Cu acest minunat prilej, la serviciul divin a fost prezent și Grupul coral bărbătesc „Gnosis”, condus de Dl Serghei Crudu, Prof. de Religie la Liceul Teoretic „Olimp” din localitate, care au dat răspunsurile la strană.

După citirea din Sfânta Evanghelie, Părintele Paroh Vasile Ciobanu a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre marea bucurie a Nașterii Fiului lui Dumnezeu, Care a venit să ne ducă pe toți în Casa Tatălui Său. Totodată, Părintele Vasile a relatat credincioșilor și despre viața și mărețele fapte ale marelui Ierarh Vasile din CezareeaCapadociei.

La finalul Sfintei Liturghii, micuții de la liceul din localitate, dimpreună cu băieții din Grupul coral bărbătesc „Gnosis”,au adresat celor prezenți un buchet de urări și cântări pentru anul nou, dorind tuturor să adune rod de har și binecuvântări cerești.

În mod special tinerii l-au felicitat pe Parohul Bisericii „Sf. Ier. Nicolae”, Prot. Mitr.Vasile Ciobanu, omagiatul zilei de astăzi, căruia i-au dorit viață lungă și senină, cu toate cele de folos spre mântuire.

A consemnat Serghei Crudu

Contact Form Powered By : XYZScripts.com