Header image

Seri duhovnicești la biserica Universităţii de Stat

Tinerii dornici de a-şi cunoaşte credinţa, de a căpăta experienţă de trăire creştină, de a se îmbogăţi şi desăvârşi spiritual au posibilitate să facă acest lucru, implicându-se în activitatea Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi – ASCO.

Mai bine de zece tinerii din campusul Universităţii de Stat, dar și de la alte instituții de învățământ găsesc liniște sufletească la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM. Săptămânal, în zilele de miercuri, aici se săvârşeşte slujba Acatistului Sfântului Duh, pentru luminarea minţii şi reuşită la învăţătură. După aceasta urmează Serile duhovnicești: discuţii cu tinerii la diverse teme actuale.

Aceste întruniri se bucură de un deosebit interes, căci de fiecare dată la întâlnirile cu tineretul studios sunt invitate personalități din diverse domenii, care au acumulat o anumită experienţă de viaţă şi care vin cu un mesaj creștin.

Până în prezent au fost la Serile duhovniceşti au participat: Preasfințitul Ambrozie (Munteanu) Episcop de Neftekamsk şi Birsk, dr. conf. univ. Emil Dragnev, Ierom. Petru (Pruteanu), Ierom. Savatie (Baştovoi), Arhim. Augustin (Zaboroşciuc), Prot. Nicolae Ciobanu. Protodiac. Ioan Munteanu, Prot. Emanuil Brihuneț, Ion Xenofontov, doctor în istorie, Nicolae Dabija, poet, publicist, redactor-şef al publicaţiei Literatura și arta, Prot.  Veaceslav Ciorbă, Pr. Constantin Cojocaru, cleric al bisericii “Nașterea Maicii Domnului” din s. Colonița, mun. Chişinău, Varvara Buzilă, conferenţiar universitar, doctor în filologie, director adjunct la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, Prot.  Iulian Raţă,  prof. univ. Gheorghe Avornic, Prorector în probleme sociale al USM Nicolae Sadovei, jurnalistul Vlad Madan şi alţii.

Nu ratați șansa de a vă împrieteni cu Hristos, dar şi cu tineri de bună credinţă în cadrul Serilor duhovniceşti.

img_0085_41

Adresa: Chişinău, Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM

(str. M. Kogălniceanu, 67).

Contact Form Powered By : XYZScripts.com