Header image

Sf. Dionisie, Episcopul Cetății Albe Ismail, a fost pomenit la Mănăstirea pe care a păstorit-o timp de 26 de ani

18:21, vineri, 18 septembrie, 2020 | Cuvinte-cheie: ,

Sfântul Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe Ismail, a fost cinstit joi, în ziua pomenirii sale, la Mănăstirea Suruceni pe care a păstorit-o timp de 26 de ani.

Așezământul monastic din satul Suruceni, Republica Moldova, este mănăstirea de metanie a Sfântului Dionisie. Acolo se află moaștele sale care au fost  descoperite în data de 10 iulie 2018, în timpul unor lucrări de consolidare.

Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de mai mulţi preoţi şi diaconi, în prezenţa credincioşilor.

Sfântul Dionisie reprezintă una dintre marile personalități eclesiastice basarabene din prima jumătate a secolului trecut, fiind și un luptător pentru realizarea statului național unitar român.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în 25 octombrie 2018, canonizarea sa în anul Centenarului Marii Uniri, dar și anul în care s-au împlinit 100 ani de la alegerea lui ca arhiereu.

Ceremonia de proclamare a avut loc în 2019, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, în prezența Patriarhului României, a membrilor Sfântului Sinod și a pelerinilor veniți la București.

La finalul Sfintei Liturghii au fost prezentate Tomosul de proclamare și icoana, apoi s-a intonat troparul Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail.

Vezi şi: Cine a fost Dionisie Erhan?

Foto credit: Mănăstirea Suruceni

Sursa: https://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com