Header image

Sfânta sărbătoare a Naşterii Domnului la mănăstirea Frumoasa

15:49, miercuri, 7 ianuarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Sărbătoarea Naşterii Domnului, în Mănăstirea Frumoasa şi-a început suflul de bucurie cu Slujba Pavecerniţei Mari la orele 21.00, urmată de cîntările Utreniei şi culminată în Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie la miezul nopţii, tradiţie înrădăcinată de cîţiva ani. Liturghia praznicală, precum şi celelalte laude au fost oficiate de către clerul mănăstirii în frunte cu arhimandritul Feodosie (Ursachi), iar răspunsurile la strană au fost oferite de corul mănăstirii condus de stareţa, egumena Benedicta (Mura).

Au fost prezenţi ienoriaşii şi credincioşii care pe întreg parcursul anului păşesc pragul sfintei noastre mănăstirii, şi pentru trăirea integră a acestei desăvîrşite sărbători, obştea mănăstirii şi o bună parte din credincioşi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.
La finalul Sfintei Liturghii, ieromonahul Iordan (Sirbu), cleric al mănăstirii, a dat citire cuvîntului de felicitare, al Prea Sfinţitului Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, la acest slăvit praznic.

Mesajul Naşterii Domnului a fost adus la inimile credincioşilor şi prin colindele cîntate de cetele de colindători şi obştea mănăstirii, care bucură în fiecare an mulţimea de credincioşi cu noi colinde în vechiul stil bizantin.

sursa frumoasa.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com