Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie din noaptea „Naşterii Domnului” în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din Ungheni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie din noaptea „Naşterii Domnului” în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din Ungheni

16:41, luni, 7 ianuarie, 2019 | Cuvinte-cheie: ,

În această noapte binecuvîntată de Dumnezeu cînd întreaga făptură prăznuieşte Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, PS Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, întîmpinat de clericii catedralei episcopale, împreună cu numeroşi copii şi mulţime de credincioşi, a săvîrşit Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni.

Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost începută la miezul nopţii. Alături de Preasfinţia Sa, au conliturghisit slujitorii Catedralei. Prezenţi la slujba praznicală au fost oficialităţi ai conducerii locale şi raionale printre care primarul oraşului Ungheni, domnul Alexandru AMBROS, și alți directori de instituții.

În cadrul Sfintei Liturghii după citirea pericopei evanghelice, Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI,, a dat citire Pastoralei la Naşterea Domnului a Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni.

La final, Preasfinția Sa a rostit un frumos cuvânt de felicitare, dimpreună cu doriri de sănătate și împliniri duhovnicești pentru toți creștinii prezenți: “Praznicul nașterii Domnului nostru Iisus Hristos să aducă multă bucurie, pace, liniște și belșug în toate familiile creștine și în toată lumea, pentru a ne bucura de înomenirea lui Dumnezeu care s-a făcut om pentru ca noi să ne înălțăm la ceruri prin harul Lui. Este o sărbătoare a familiei creștine, a copiilor, a creștinilor care au primit multe daruri de la Dumnezeu, iar noi trebuie să-I dăruim lui Dumnezeu viața noastră, pentru că El este izvorul vieții noastre. Tuturor le doresc ani mulți și binecuvântați, rodnici și frumoși, spre slava lui Dumnezeu și buna viețuire a noastră pe pământ și apoi dobândirea Împărăției Sale.”

Sursa: www.episcopia-ungheni.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com