Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Sf. Irh. Nicolae din orașul Orhei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Sf. Irh. Nicolae din orașul Orhei

0:03, luni, 18 noiembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

În Duminica a XXI-a după Rusalii, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de slujitori și în prezența unui număr mare de credincioși în Catedrala “Sf. Irh. Nicolae” din orașul Orhei.

Sfînta Litrughie a fost urmată de un Te Deum și slujba de sfințire a icoanei noi cu chipul Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie Izvorîtorul de Mir, care va împodobi Catedrala „Sf. Irh.Nicolae” din orașul Orhei. La încheiere Ierarhul a venit cu un cuvînt de învățătură unde a menționat și a explicat pericopa evanghelică de astăzi și cîteva minuni săvîrșite de către acest Mare Mucenic.

De asemeni Ierarhul a venit cu un cuvînt de felicitare familiilor care au ctitorit această sfîntă icoană, enoriașilor prezenți la acestă sfîntă slujbă și i-a îndrumat să păstreze acest obicei Dumnezeiesc de a împodobi casa lui Dumnezeu.

La final, toți credincioșii au primit din partea Ierarhului, în semn de binecuvîntare, cîte o iconiță cu chipul Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorîtorul de Mir.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com