Header image

Sfinţirea noilor sedii ale Televiziunii TRINITAS şi Radioului TRINITAS. Sărbătoarea jurnaliştilor Patriarhiei Române

7:31, miercuri, 11 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române şi-a sărbătorit hramul de praznicul Sfintei Treimi, ieri, 9 iunie. Angajaţii instituţiilor de presă ale centrului au participat la Sfânta Liturghie şi la slujba Te Deum-ului, în Catedrala patriarhală.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis un mesaj de binecuvântare şi a săvârşit, cu prilejul acestei sărbători, sfinţirea noilor sedii ale Televiziunii TRINITAS şi Radioului TRINITAS, din cadrul Centrului cultural-social „Iustin Patriarhul“ din Bucureşti.

Sărbătoarea jurnaliştilor şi angajaţilor din cadrul Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române a început ieri cu Sfânta Liturghie, săvârşită la Catedrala patriarhală de un sobor de slujitori format din părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Mare Eclesiarh al Catedralei patriarhale, părintele consilier patriarhal Nicolae Dascălu, coordonatorul Centrului de Presă BASILICA, părintele consilier patriarhal Constantin Stoica, de la Biroul de presă şi relaţii publice, şi părintele consilier patriarhal Ciprian Apetrei, directorul Agenţiei de ştiri BASILICA. În continuare, soborul de slujitori a săvârşit şi slujba Te Deum-ului de mulţumire pentru toată facerea de bine primită de la Dumnezeu. Pe lângă mulţumirea şi slava cuvenită date lui Dumnezeu, preoţii şi credincioşii s-au rugat pentru sporirea în dreapta credinţă, în dragostea către Dumnezeu şi Sfânta Biserică şi puterea de a săvârşi cele bune şi a vesti învăţătura Bisericii nealterată. La finalul slujbei de Te Deum, părintele consilier Nicolae Dascălu a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, intitulat „Centrul de Presă BASILICA, identitate mediatică şi vocaţie misionară în societate“. A fost săvârşit şi un Polihroniu, adică un imn liturgic de felicitare în care au fost pomeniţi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi jurnaliştii Patriarhiei Române. De sărbătoarea Sfintei Treimi, la catedrală au cântat Grupul psaltic „Tronos“ şi Corala „Nicolae Lungu“ a Patriarhiei Române.

Următorul moment special s-a desfăşurat la Centrul cultural-social „Iustin Patriarhul“ din vecinătatea Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de slujitori şi în prezenţa jurnaliştilor entuziaşti ai Centrului de Presă, a sfinţit noile sedii ale TV TRINITAS şi Radio TRINITAS, prin ungerea cu untdelemn sfinţit şi stropirea cu agheasmă. Preafericirea Sa a dăruit în semn de preţuire şi binecuvântare pentru cele două instituţii şi pentru angajaţii acestora câte o icoană mare cu Sfinţii Martiri Brâncoveni care să îi ocrotească în misiunea mediatică desfăşurată. Icoanele au fost aşezate în noile redacţii. În continuare, Preafericirea Sa i-a evidenţiat şi premiat pe generoşii donatori şi ajutători care au sprijinit amenajarea sediilor celor două instituţii de presă. Următoarele persoane au primit Diploma şi Medalia omagială „Sfinţii Martiri Brâncoveni“: părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, Ştefan Cliseru, Thomas Manns, Dinu Mihai, Sorin Boza, Ion Sfîrloagă, Mihai Atiţienei şi Alexandru Duşu. De asemenea, Preafericirea Sa a dăruit ostenitorilor de la Centrul de Presă iconiţe care înfăţişează Sfânta Treime la stejarul Mamvri.

Sursa: http://ziarullumina.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com