Header image

Slujbă Arhierească în Biserica ”Sf. Irh. Nicolae„ din satul Călărășeuca, raionul Ocnița

13:17, marți, 15 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Luni, 14 octombrie 2013, în ziua prăznuirii Acoperămîntul Maicii Domnului, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul mulțimii credincioșilor de la biserica „Sf. Irh. Nicolae” din satul Călărășeuca, r-nul Ocnița, unde, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie.

După citirea pericopelor evanghelice, cu binecuvîntarea Ierarhului, protoiereul Mihail Sevastianov, paroh al bisericii „Sfinților Arhangheli” din localitatea Frunze, a rostit o predică.

În cadrul serviciului divin, a fost oficiată și rînduiala sfințirii Iconostasului, după care în semn de mulțumire și recunoștință pentru munca asiduă și jertfelnică în Ogorul lui Hristos, cu binecuvîntarea Înalt Prea Sfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Prea Sfințitul Nicodim l-a decorat pe prot. mitr. Leonid Sevastianov cu înalta distincție a Bisericii Ortodoxe din Moldova – ordinul „Meritul Bisericesc” de gradul II. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de măicuțe al Mănăstirii ”Adormirii Maicii Domnului„ din aceeași localitate.

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba unui Te Deum de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale și belșugul harului Său revărsat de-a lungul timpului asupra acestei biserici și a părintelui paroh care a sărbătorit frumoasa aniversare de 35 de ani de slujire, după care mai mulți binefăcători ai acestui sfînt locaș au fost distinși de către Prea Sfințitul Nicodim cu Diplome Arhierești. Fiecare credincios a primit din partea Ierarhului în semn de binecuvîntare și în amintirea acestei slujbe cîte o iconiță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com