Header image

Slujba Pasiei la mănăstirea ,,Hîncu”

22:00, duminică, 9 martie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

 Postul Mare este perioada liturgică în care creştinii sunt chemaţi să se apropie mai mult de Dumnezeu, cugetând la Patimile Domnului nostru Iisus Hristos, conştientizând propria păcătoşenie.

În seara zilei de duminică, 9 martie 2014, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârşit slujba Pasiei în biserica “Adormirea Maicii Domnului” din complexul mănăstirii “Cuvioasa Parascheva”, Hîncu.

Slujba Pasiei include Vecernia şi Acatistul Patmilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos, iar rolul ei în cultul liturgic este de a face credinciosul să devină părtaş patimilor Domnului şi să conştientizeze valoarea preţului plătit pentru mântuirea nostră.

După încheierea slujbei Preasfinţia Sa, a rostit un cuvânt de învăţătură despre importanţa smereniei în lucrarea de mântuire a sufletului şi despre retrăirea Patimilor lui Hristos prin propria nevoinţă duhovnicească.

După Tradiția Bisericii slujba Pasiei începe din a II-a duminică a Postului Mare pînă în a V-a duminică dar din cauza că în lunea din a VI-a săptămînă a sfîntului post cade a fi sărbătorită ,,Buna Vestire”, tipicul indică ca rînduiala Pasiei din duminica a V-a a sfîntului post să se săvîrșiască în prima duminică.

 

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com