Slujba Pasiei săvârșită în a treia duminică din Postul Mare, de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în Catedrala Episcopală din mun. Ungheni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Slujba Pasiei săvârșită în a treia duminică din Postul Mare, de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

19:01, duminică, 19 martie, 2023 | Cuvinte-cheie: ,

În seara duminicii a treia din Postul Mare, pe 19 martie, 2023, Înaltreasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârşit Slujbă a Pasiei, în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Kz Alexandru Nevschii” din mun. Ungheni.

Menționăm că Slujba Pasiei, cuprinzând Acatistul Patimilor Mântuitorului, dimpreună cu Evanghelia care de asemenea relatează firul pătimirii lui Iisus, este o slujbă umilincioasă, ce îndeamnă la trăiri duhovnicești profunde, prin care se cuvine a se aduce cinste și laudă Mântuitoarelor Patimi a lui Hristos, ce le-a suferit din dragoste, pentru mântuirea omenirii.

Alături de Înaltpreasfinţia Sa, la Slujba Pasiei au fost prezenţi slujitorii Catedralei Episcopale, dar şi credincioşi evlavioşi care au venit să se îndulcească duhovniceşte de cântările umilincioase de la Slujba Pasiei.

La final Ierarhul, a menționat în cuvântul de învățătură, importanța acestui acatist și folosul citirii lui, vorbind totodată despre atitudinea creștinească ce trebuie să o avem față de Sfintele și Mântuitoarele patimi a lui Hristos.

Sursa: https://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com