Header image

Sondaj: Majoritatea oamenilor consideră că religia are o influență pozitivă asupra societății

8:29, joi, 5 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Mai mult de jumatate (59%) dintre respondentii la nivel global consideră că religia are un impact pozitiv în societate. O opinie opusă are fiecare al cincelea  respondent (22%), cei mai sceptici în această privință sun locuitorii Europei de Vest.

Rezultatele unui sondaj global realizat de Asociația cercetătorilor independenți al agenției „Gallup International / WIN”, miercuri au fost prezentate pentru „Interfax”. La întrebările sociologilor au răspuns aproximativ 70.000 de oameni din 65 de țări.

În Rusia, fiecare al doilea (49%) este de acord cu opinia că religia are un efect pozitiv asupra societății. Un punct de vedere opus este deținut de către 28% dintre respondenți, alţii (18%) cred că religia nu are nici o influență asupra societății, iar 5% au fost indeciși.
Cei mai mulți dintre respondenți care cred că religia are un rol pozitiv în societate, sociologii au fixat în Africa (65%), aceştea fiind urmaţi de locuitorii din cele două Americi (54%), ţările Orientului Mijlociu și Africa de Nord (50%).
Un răspuns preponderent negativ la întrebare a fost dat de respondenții din nouă țări, dintre care șase sunt în Europa de Vest (Belgia, Danemarca, Franța, Țările de Jos, Spania și Suedia).
De cea mai mare încredere în influența pozitivă a religiei asupra societății au dat dovadă locuitorii Indoneziei (95%). Pentru comparație, în SUA și în Marea Britanie, cifrele sunt de 43% și, respectiv, 6%.
Dacă să privim evaluarea sondajului potrivit cultelor la care aparţin respondenţii, cel mai mare număr dintre cei care cred că religia are un efect pozitiv asupra societății, a fost declarat printre musulmani (76%) și protestanți (72%), cel mai puțin – la hinduși (55%), – relatează sociologii.
traducere pentru ortodox.md
sursa interfax-religion.ru
Contact Form Powered By : XYZScripts.com