Primatul Greciei renunță la cruce și engolpion, pentru a nu afecta sentimentele musulmanilor - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Primatul Greciei renunță la cruce și engolpion, pentru a nu afecta sentimentele musulmanilor

15:06, luni, 28 martie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

„Este trist că se răspândesc atât de ușor, astăzi, știrile periculoase și fanteziile morbide ale unor minți întunecate, care nu au nimic de-a face cu Creștinismul și cu Biserica noastră”, a spus, într-o declarație, Arhiepiscopia Atenei, în ceea ce privește observațiile legate de vizita Arhiepiscopului Ieronim (Intaistatator al Bisericii ortodoxe a Greciei) într-un centru de refugiați din Pireu.

Arhiepiscopul a fost criticat ca a vizitat centrul, îmbrăcat doar într-un vesmant fără cruce și engolpion (reverenda), „pentru a nu afecta sentimentele religioase ale musulmanilor”.

„În aceste circumstanțe tragice pentru fiecare dintre cei infometati si in suferinta, de langa noi , Arhiepiscopul este profund convins că prezența sa intr-un vesmant simplu de cleric ortodox este suficienta dovada a lui Hristos și a Bisericii Sale.

Ingrijirea pastorală a clericului ortodox trebuie sa puna pe prim plan ajutorarea omului incercat, cu înțelepciune, discreție și simplitate, si nu afisandu-si semnele distinctive ale demnității sale, la locul tragediei”.

Sursa http://lonews.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com