Un refugiat musulman incendiază o biserică din Atena. Imigrantul arab i-a cerut mitropolitului să nu poarte crucea pe mitră - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Un refugiat musulman incendiază o biserică din Atena. Imigrantul arab i-a cerut mitropolitului să nu poarte crucea pe mitră

22:56, joi, 24 martie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Biserica Tuturor Sfinților, din districtul Kalithea al Atenei, a fost incendiată ieri, conform publicatiei grecesti Romfea. Martorii oculari au raportat că atacul asupra sfantului lacas, a fost efectuat de un necunoscut care vorbea în limba arabă și scanda ”Allahu Akbar”, informeaza LoNews.ro.

Pompierii au ajuns imediat la locul incidentului, iar ca urmare a intervenției operative a acestora, s-a reusit evitarea unor consecințe mai grave. Au fost provocate daune doar unei sali destinate utilitatilor.

Arhimandritul Simeon Voliotis, din Arhiepiscopia de Atena, a contactat autoritățile: “Va rugam să identificati autorii și să ii aduceti în fața justiției.

Mitropolitul Daniel de Cezareea a amintit, in aceste zile, ca “unul dintre refugiati i-a cerut Mitropolitului Serafim să-și dea jos crucea de pe mitra pe care o purta pe cap” – informeaza Romfea.

În raportul său, prezentat la intrunirea eparhiala a clericilor, Mitropolitul Daniel de Cezareea a atins problema reală a imigrației ilegale a zeci de mii de musulmani în Grecia.

Arhiereul a descris ca fiind “foarte gravă” problema refugiaților si și-a exprimat opinia, că suntem martorii unei incercari de schimbare a identitatii religioase a Greciei: “Situația care ia amploare în țară, legat de sosirea grupurilor de heterodocsi, ne face să ne gândim serios la asta”.

Sursa: http://www.napocanews.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com