Spectacol creștin în Tabăra Militară Permanentă nr. 142 din Chișinău, prilejuit de celebrarea Zilei Femeii Creștine - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Spectacol creștin în Tabăra Militară Permanentă nr. 142 din Chișinău, prilejuit de celebrarea Zilei Femeii Creștine

17:35, vineri, 27 aprilie, 2018 | Cuvinte-cheie:

În această frumoasă atmosferă pascală și cu prilejul celebrării Zilei Femeii Creștine în duminica a III-a după Paști, Grupul coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău, dimpreună cu Prot. Dorin Rusu, preot militar al Batalionului de Gardă, au venit cu un mesaj de felicitare către soțiile, mamele, surorile, doamnele și domnișoarele care activează în Tabăra Militară Permanentă nr. 142, din cadrul Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Este deja o tradiție formată de ani de zile ca în această perioadă a duminicii a III-a după Paști să i se dedice un mesaj de felicitare din partea Bisericii, dar și un omagiu femeii creștine din orășelul militar. Și acest lucru, este posibil cu stăruința părintelui militar, dar și cu bunăvoința Comandantului Taberei Militare Permanente 142 (TMP), Dl Colonel Victor Aftenii, și a Șefului Statului Major al Batalionului de Gardă, Dl Colonel Anatolii Simon.

Cu acest frumos prilej, tinerii teologi și muzicieni au prezentat în capela de pe teritoriul acestei tabere militare cu hramul „Sf. Binecredincios Voievod Ștefan cel Mare”, un modest spectacol creștin consacrat Învierii Domnului și Duminicii Femeilor Mironosițe.

Dacă în biserică ne rugăm cântând, atunci această întâlnire de suflet s-a arătat a fi o cântare-rugăciune în duhul pascal.

La finalul spectacolului, preotul militar Dorin Rusu a adresat celor prezenți un mesaj de felicitare: „Ne închinăm tuturor femeilor creștine care se jertfesc și se nevoiesc pe altarul credinței și al neamului nostru pentru a crește și a educa creștinește o altă generație. În această frumoasă și înălțătoare atmosferă pascală în care ne-au introdus tinerii noștri prin cântare, Vă dorim multă sănătate, iar de rând cu ea să nu uitați de credință, nădejde și dragoste. La mulți ani! Hristos a înviat!”.

A consemnat: Serghei CRUDU, teolog

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com