Spulberarea Siriei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Spulberarea Siriei

18:57, sâmbătă, 2 noiembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Mă întorc în timp cu aproape două săptămîni, la momentul în care un grup nu prea numeros de sirieni, expatriaţi la Bucureşti, a încercat să formuleze un apel disperat românilor, un mesaj de compasiune şi solidaritate cu fraţii lor, aflaţi într-o suferinţă continuă, dramatică, hecatombică, aş risca să spun! Ceea ce se întîmplă în Siria de mai bine de doi ani încoace este de nedescris şi de neînchipuit cu mintea. Şi asta în locul uneia dintre cele mai vechi vetre de misticism religios din cîte a ştiut în istoria creştinismului, unde se mai păstrează, nu se mai ştie pentru cîtă vreme, vestigii ale primelor secole creştine!

Propaganda-6327.jpg

1.

Nu intru în amănunte cu privire la trecutul acelui stat, dar realitatea de astăzi este crudă, abominabilă, de care lumii civilizate nici că-i pasă. Sau, poate, în faţa ororii întreaga lume este neputincioasă?

Propaganda-6323.jpg

 2.

Românii noştri, în acea zi de sîmbătă de 19 octombrie erau grămadă în celălalt capăt al Parcului Herăstrău, unde comunitatea turcă oferea un Kurban Bayram, cu veselie, carne de vită, oaie şi cîntări! Acolo erau cu adevărat mulţi compatrioţi de-ai mei. Acolo nu era nevoie de compasiune, ci era rost de cărnuri, cafele, fructe, sutlac etc.

De Ziua Sacrificiului pentru lumea islamică unii sărbătoreau, alţii – implorau măcar puţină atenţie. Dar în afară de cîţiva jandarmi – care trebuiau să asigure ordinea şi disciplina în zona Arcului de Triumf – şi cîţiva reporteri, aflaţi la datorie, manifestaţia sirienilor din acea zi a trecut aproape neobservată. Căci, suferinţa era în altă parte. Cînd nu te doare pe tine, e greu să-l înţelegi pe cel ce zace în durere…

Dar aseară, la emisiunea Ioanei Dumitrescu (am văzut-o în reluare), s-a arătat această imagine, prin care ni se demonstreaza „faţa hîdă a războiului din Siria„. Nu am înţeles deloc această sintagmă, căci războiul nu are decît o singură faţă, cea a morţii.

Vedem o radiografie dată publicităţii de către dr. David Nott*, din care se vede cum un foetus aflat în uterul mamei sale a primit un glonte în cap, expediat cel mai probabil de un lunetist fidel politicii lui Bashar al-Assad! Lumea de astăzi ne arată că imaginaţia umană nu are limite, şi există doar pentru a ne surpinde continuu. Nu mai are nicio altă raţiune de a fi decît asta! Oare spulberarea definitivă a acestei lumi a debutat deja în Siria? Aici nu e vorba deja de purificări etnice, cum s-au întîmplat în Bosnia, ci de un război împotriva propriului popor, şi dacă nu pare ca acest caz să fie un accident, atunci este cu siguranţă o expresie a ultimului cuvînt al umanităţii. Cine va putea opri această spulberare definitivă a Siriei?

pregnant.jpg

3.

* Doctorul a declarat pentru The Times:  The women were all shot through the uterus, so that must have been where they were aiming for. I can’t even begin to tell you how awful it was„.

Credite foto:

1- 2 –  ©: vladimir bulat, 2013.

3– domeniu public.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com