Header image

Știri din Diaspora: Discuții în vederea obținerii unui edificiu de cult pentru Comunitatea Ortodoxă din or. Livorno, Italia

21:10, vineri, 20 mai, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Cu Binecuvântarea Preasfințitului Antonii (Sevriuk), Episcop de Bogorodsk, administratorului parohiilor Patriarhiei Moscovei din Italia, joi 19 mai, Prot. mitr. Veniamin Onu s-a deplasat din or. Vicenza spre or. Livorno la o distanță de 350 Km, unde a avut în premieră o întâlnire istorică la Episcopia Romano Catolică din acest oraș, cu  Vicarul General mons. Ivano Costa.

Motivul întâlnirii cu autoritățile catolice a fost mijlocirea pentru obținerea unui edificiu de cult pentru Comunitatea Ortodoxă din or. Livorno care este păstorită de către Prot. Gheorghe Botnari, fost coleg a părintelui Veniamin la Seminarul Teologic de pe lângă Mănăstirea Noul-Neamț (Chițcani).

Comunitatea Ortodoxă din Livorno, de mai bine de un an se confruntă cu problema indentificarii a unui locaș de cult permanent pentru a oficia Sfintele Slujbe. Astfel în ultima perioadă preotul dimpreună cu enoriașii au fost nevoiți să schimbe câteva locații provizorii, lucru care incomodează activitatea pastorală a Comunității respective.

În acest sens Prot. mitr. Veniamin Onu a primit Binecuvântarea din partea PS Episcop Antonie de a purta discuții cu autoritățile catolice din Livorno, în vederea identificării unei biserici pentru această Comunitate.

La orele 11.15 min, după cum a fost programat Prot. mitr. Veniamin Onu și Prot. Gheorghe Botnari au fost întâmpinați de către Vicarul General mons. Ivano Costa, preoții aducându-i în dar din partea Episcopului Antonie o Icoană cu chipul Maicii Domnului de Poceaev, totodată au transmis mesajul de salut din partea PS Antonie.

În cadrul discuțiilor care au avut loc între preoții ortodocși și cei catolici, s-a convenit că în timpul cel mai apropiat Episcopia Romano Catolică din or. Livorno va identifica un local pentru comunitatea ortodoxă moldovenească care aparține  de Patriarhia Moscovei, menționând că nu este deloc ușor de înfăptuit o astfel de lucrare, dar se va lucra în vederea soluționării acestei probleme.

La finalul întrevederii, Vicarul General mons. Ivano Costa, a transmis multă sănătate PS Antonie, Episcop de Bogorodsk, administratorului parohiilor Patriarhiei Moscovei din Italia și ÎPS Mitropolit Vladimir, cel care părintește veghează de ani buni la buna orânduire în Comuniutățile Ortodoxe moldovenești din pământurile Italiei. Totodată reprezentatul catolic a subliniat necesitatea unor astfel de întâlniri și a promis că în termeni cât mai restrânși va veni cu vești bune pentru Comunitatea Ortodoxă moldovenească din or. Livorno, Italia.

Sursa: www.ortodox.it

Contact Form Powered By : XYZScripts.com