Header image

Știri din Diaspora: În Biserica Sf. Cuv. Xenia de Petersburg din Reggio Emilia, Italia, au fost aduse spre închinare o raclă cu moaștele a 18 Sfinți de la Lavra Pecerska

17:02, marți, 17 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

În Duminica Tuturor Sfinților din 14.06.2014, la Sf. Liturghie oficiată de către Prot. Mitr. Veniamin Onu au fost aduse spre închinare sfinte moaște.

Pentru prima dată în Biserica Ortodoxă din or. Reggio Emilia, Italia, ce poartă hramul în cinstea Sfintei Cuvioase Xenia de Petersburg, a fost adusă o raclă cu moaștele a 18 Sfinți de la Lavra Pecerska din or. Kiev (Ucraina).

Astfel după slujbă numeroși creștini din or. Reggio Emilia, iar alții veniți cu această ocazie tocmai din or. Praga, Cehia, au avut posibilitatea de a se închina la aceste moaște cerând Mila lui Dumnezeu și mijlocirea Sfinților.

La finalul Dumnezeieștii Litrughii, părintele Veniamin a oficiat un Tedeum pentru sănătate înaintea raclei cu Moaște cerând rugăciunile Sfinților și Cuviosilor părticelele cărora se păstrează în această raclă.

După oficierea Tedeum-ului a urmat miruirea credincioșilor, părintele felicitând-ui pe copilașii care au primit Taina Sfintei Împărtășanii, iar celor maturi le-a urat un început de Post fără ispite, întodeauna cu gândul la Domnul, mai smeriți, mai blajini și mai milostivi.

Aducerea Sfintelor Moaște spre mângâierea și alinarea durerilor credincioșilor din Reggio Emilia, a fost posibil cu Ajutorul Domnului și cu purtarea de grijă a parohului acestui sfânt lăcaș Prot. Mitr Veniamin Onu, care și-a dat stăruința să îndeplinească doleanțele credincioșilor de a aduce sfințenii spre închinare.

Acest chivot cu moaște dupa spusele părintelui Veniamin „este unical pe întreg teritoriul Italiei” având spre păstrare tocmai 18 părticele din trupurile neputrezite a sfinților, la care pe parcursul a mai mulți ani sau înregistrat minuni, cum ar fi vindecări de diferite boli, iar unele familii aflate în prag de despărtire și-au regăsit liniștea și înțelegerea.

Racla cu Sfinte Moaște se va afla în biserica din Reggio Emilia până în data de 29.06.2014. Doritorii de a se închina la aceste Sfințenii pot veni în zilele de sâmbătă și duminică .

cu ref. la www.ortodox.it

Contact Form Powered By : XYZScripts.com