Știri din DIASPORA. În perioada 29 noiembrie 2014 – 11 ianuarie 2015, în Italia va fi adusă spre închinare aleasa sfințenie a Ortodoxiei Moldave – Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Hârbovăț - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Știri din DIASPORA. În perioada 29 noiembrie 2014 – 11 ianuarie 2015, în Italia va fi adusă spre închinare aleasa sfințenie a Ortodoxiei Moldave – Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Hârbovăț

12:58, luni, 24 noiembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Iubiți frați și surori întru Hristos, de mai mult de un deceniu mii de cetățeni moldoveni au plecat la muncă și s-au stabilit cu traiul în Italia. În acești ani deloc ușori, compatrioții noștri s-au bucurat de dreptul de a înființa comunități și biserici ortodoxe și de a se ruga împreună, păstrând Credința strămoșilor Ortodoxia.

Pe parcursul ultimilor ani au fost aduse în Italia spre mângâierea duhovnicească a creștinilor ortodocși mai multe Sfințenii și Icoane făcătoare de minuni, Moaște a diferitor Sfinți din Rusia, România, Serbia și Ucraina.

Confrații noștri aflați de ani buni peste hotarele țării în Italia, și-au dorit foarte mult ca și în bisericile și comunitățile ortodoxe pe care le frecventează să fie adusă spre închinare marea sfințenie a Ortodoxiei Moldave – Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Hârbovăț.

Astfel, din Mila și cu Ajutorul Bunului Dumnezeu, dar și în urma mai multor cereri adresate către Mitropolia Moldovei a enoriașilor moldoveni din diferite parohii ortodoxe din Italia, a fost obținută Binecuvântarea în vederea aducerii acestei Sfințenii deosebite.

Icoana a fost transportată pe cale diplomatică și va fi întâmpinată cu deosebită bucurie de enoriașii noștri la Consulatul Republicii Moldova din or. Padova, Italia.

În premieră această Icoană va fi expusă spre închinare peste hotarele țării pentru credincioșii ortodocși stabiliți în Italia. Credincioșii vor avea o ocazie unicală să se închine în fața Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Hârbovăț în bisericile ortodoxe din orașele:

Îndemnăm cu drag toată suflarea ortodoxă, pe toți compatrioții noștri să profite de acest deosebit prilej de a se închina Maicii Domnului de la Hârbovăț pentru vindecarea trupului și a sufletului și nu în ultimul rând pentru întărirea credinței.

Icoana se va afla o perioadă mai îndelungată pe teritoriul Italiei, deoarece se preconizează expunerea în mai multe biserici și comunități ortodoxe, iar aceasta fiind posibil doar sâmbăta și duminica, când credincioșii au liber de a veni la sfintele slujbe.

Pentru mai multe detalii referitor la programul aflării Icoanei Maicii Domnului de la Hârbovăț pe teritoriul Italiei, vă ugăm să contactați persoanele responsabile la nr. de telefon: 3881784124, www.ortodox.it

Bucură-Te, cea plină de dar Născătoare de Dumnezeu Fecioară, Laudă Hârbovăţului şi a Moldovei Ocrotitoare!

Contact Form Powered By : XYZScripts.com