Știri din Diasporă: O nouă biserică ortodoxă în Livorno, Italia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Știri din Diasporă: O nouă biserică ortodoxă în Livorno, Italia

20:42, luni, 27 iunie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Spre bucuria credincioșilor ortodocși din Republica Moldova care trăiesc și lucrează în or. Livorno, Italia, în urma discuțiilor purtate cu autoritățile eclesiale catolice a fost obținut un locaș de rugăciune pentru comunitatea ortodoxă, care mai bine de un an jumate nu a dispus de o locație stabilă pentru oficierea slujbelor.

În data de 19.05.2016, clericul Patriarhiei ruse, Prot. mitr. Veniamin Onu cu binecuvântarea PS Episcop Antonie a avut o întâlnire de lucru cu mons. Ivano Costa, Vicar General al Episcopiei-Romano Catolice din or. Livorno, în vederea identificării un locaș de cult pentru necesitățile comunității ortodoxe din acest oraș maritim.

Doleanțele preoților și credincioșilor din Republica Moldova au fost avizate pozitiv, astfel, în data de 25.06.2016 prot. mitr. Veniamin a fost chemat de către  mons. Ivano Costa la Livorno spre a primi în folosință o biserică pentru cetățenii RM, păstoriți de către Protoiereul Gheorghe Botnari.

Începând cu data de 03.07.2016, în această biserică, părintele Gheorghe Botnari împreună cu enoriașii săi se vor bucura din Duminică în Duminică de Sfânta Liturghie și celelalte Taine ale Ortodoxiei.

Pentru mai multe informații și detalii, vă rugăm, respectuos să ne contactați la tel. 3272622655 – Preotul Gheorghe Botnari.

Sursa: www.ortodox.it

Contact Form Powered By : XYZScripts.com