Header image

Ştiri din Diaspora: Primii Sfinți ai Bisericii Ortodoxe din Moldova proslăviți pe meleagurile Italiei

21:39, joi, 8 decembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Recent, din Mila lui Dumnezeu, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte și Mitropolit Vladimir, al Chișinăului și întregii Moldove, cel care mult se îngrijește nu numai de creștinii de acasă, dar și de cei din Diaspora, dar şi cu stăruinţa PS Antonie, Episcop de Bogorodsk, vicar Patriarhal și administratorul parohiilor Patriarhiei Moscovei în Italia, două răclițe cu părticele din cinstitele Moaște ale nou-canonizaților Sfinți: Sf. Ierarh Gavriil (Bănulescu-Bodoni) și Sf. Fericita Agafia de la Cușelăuca au fost aduse spre închinare și mângâiere credincioșilor moldoveni trăitori în pământurile Italiei.

Creștinii noștri din Italia, care au puține posibilități de a vizita mănăstirile din locurile natale, au avut un deosebit prilej de a se atinge de aceste mari Sfințenii ale Sfinților ce au fost proslăviți anul acesta de către Biserica Ortodoxă din Republica Moldova.

Responsabila misiune de transportare și organizare a aflării Moaștelor în Italia, ÎPS Mitropolit Vladimir a încredințat-o parohului bisericilor din orașele Vicenza, Fidenza și Reggio-Emilia, Prot. Mitr. Veniamin Onu.

De mai bine de o lună spre bucuria credincioşilor, sfinţeniile se află în Italia, iar cei dornici au posibilitatea de a se închina chemând Mila lui Dumnezeu prin Sfinţii Săi Gavriil şi Agafia.

Clerul şi credincioşii din parohiile moldoveneşti din Italia aduc sincere mulțumiri Înaltapreasfințitului Vladimir pentru grija părintească ce o poartă fiilor săi duhovnicești din Diaspora.

Chivotul cu Sfintele Moaște a Sf. Irh. Gavriil (Bănulescu Bodoni) și a Sfintei Agafia de la Mănăstirea Cuşelăuca se vor afla permanent în biserica cu hramul „Sf. Irh. Nicolae” din or. Vicenza, via. Porta Santa Croce 55, Italia.

Pentru mai multe detalii în legătură cu aflarea Sfintelor Moaște: Sf. Ierarh Gavriil (Bănulescu-Bodoni) și Sf. Fericita Agafia de la Cușelăuca, pe teritoriul Italiei, Vă rugăm să apelați la tel. +393293786451

Sursa: www.ortodox.it

Contact Form Powered By : XYZScripts.com