Header image

Taina Sfântului Maslu la Spitalul clinic „Sf. Arhanghel Mihail” din Capitală

20:10, luni, 18 martie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Un sobor de șapte preoți s-a aflat luni, 18 martie, ora 17.00, în mijlocul bolnavilor Spitalului clinic „Sf. Arhanghel Mihail” din Capitală, unde a oficiat Taina Sfântului Maslu de obște, la biserica în construcție „Sf. Arhanghel Mihail”, de pe teritoriul acestei instituții medicale.

La slujbă au participat cadre medicale, personalul administrativ, bolnavii internaţi în spital, precum și numeroși credincioşi.

În timpul slujbei au fost rostite și rugăciunile pentru însănătoșire grabnică a celor aflați pe paturile de spital. De asemenea, toți cei prezenți au fost miruiți.

La final, părintele Marin Cij, paroh al acestui sfânt lăcaș, a rostit un cuvânt de binecuvântare și mângâiere pentru cei care se află pe paturile de spital, dar și pentru personalul medical, menționând următoarele:

„În această perioadă deosebită a căinței și pocăinței, în care Biserica ne îndeamnă la post și rugăciune pentru a dobândi curățirea sufletească, iată că și prin Taina Sfântului Maslu ne pregătim pentru cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Trebuie, așadar, să ne aducem aminte și să-i pomenim pe frații noștri care se află pe patul de suferință în spitale și aziluri, așa cum ne îndeamnă Mântuitorul nostru Iisus Hristos prin cuvântul Apostolului: «Rugați-vă unii pentru alții și purtați-vă sarcinile unii altora!»”

În prezent, la biserica în construcție „Sf. Arhanghel Mihail” se săvârșesc toate ierurgiile, în special Sfânta Liturghie, atât pentru bolnavii internați în spital, cât și pentru cadrele medicale, precum și pentru credincioșii ce locuiesc în imediată apropiere.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com