Header image

A trecut la Domnul protoiereul mitrofor Nicolae Panas

11:53, luni, 5 martie, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

În această dimineaţă, 5 martie 2018, a trecut la cele veşnice părintele protoiereu mitrofor Nicolae Panas, clericul bisericii „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din orașul Soroca. ÎPS Mitropolit Vladimir a transmis un mesaj de condoleanțe:

Am primit cu tristeţe vestea trecerii din această viaţă a părintelui Nicolae Panas, de la biserica „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din Soroca.

În aceste momente triste pentru toţi cei ce l-au cunoscut, adresăm tuturor un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească şi îi încredinţăm de întreaga noastră compasiune.

Ne rugăm Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul morții şi Domnul vieții, să așeze sufletul robului său Protoiereului Nicolae, împreună cu drepții, în lumina şi iubirea Preasfintei Treimi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârșit.

Dumnezeu să-l odihnească în pace cu drepții Săi! 

Cu părintești condoleanțe şi binecuvântări 

† VLADIMIR.

MITROPOLIT AL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

 * * *

Slujba de înmormântare va fi oficiată de un sobor preoțesc din cadrul Vicariatului de Soroca, miercuri, 7 martie 2018, începând cu ora 8.00, în biserica „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din orașul Soroca. 

 * * *

Părintele Nicolae Panas s-a născut la data de 25 decembrie 1941, în s. Trifăuți, r. Soroca, într-o familie de creștini ortodocși.

La data de 2 martie, 1991 a fost hirotonit în treapta de diacon, iar la 30 iunie 1991, s-a învrednicit de a fi hirotonit în demnitatea de preot.

Pe parcursul activității sale pastorale și-a îndeplinit sârguincios misiunea preoţească, în următoarele parohii: biserica „Sf. Vineri”, Chișinău, biserica „Tuturor Sfinților”, Chișinău, biserica „Sf. Dimitrie”, Soroca.

Între anii 1995-1999 a îndeplinit fucția administrativă de Protopop al bisericilor din raionul Soroca.

Părintele Nicolae Panas v-a fi înmormântat în curtea bisericii din satul natal Trifăuți, raionul Soroca.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com