Header image

Un călugăr din Moldova confecţionează genţi de piele, iar clienţii îi vin din Europa

23:27, duminică, 3 august, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Ieromonahul Savatie Baştovoi a devenit cunoscut în Moldova şi peste hotare drept eseist, poet şi pictor. De ceva timp însă, călugărul are o nouă pasiune – confecţionarea accesoriilor din piele. La toamnă, el intenţionează să lanseze prima colecţie de genţi.

Savatie Baştovoi a început să confecţioneze obiecte din piele acum aproximativ un an. Potrivit lui, această îndeletnicire este o continuare firească a unei alte pasiuni ale sale – pictura. Genţile le coase la fel cum îşi pictează tablourile – cu elemente tradiţionale şi multă inspiraţie.

Este un element decorativ tradiţional şi l-am folosit la înfrumuseţarea genţii. În trecut, ornamentul, se întâlnea în arhitectura multor case ale ţăranilor. Este simplu, poate fi văzut chiar şi pe unele porţi”, a declarat călugărul.

Clericul spune că foloseşte doar materiale naturale, lemn şi piele, iar din toamnă intenţionează să colaboreze cu un producător de piese din bronz.  

„Sperăm că în toamnă, cu ajutorul Domnului, vom face prima colecţie. Posibil vom organiza şi o expoziţie”, a mai spus el.

Savatie Baştovoi a mai spus că importă pielea din Italia. Confecţionarea  unei genţi durează aproximativ două săptămâni, iar preţurile variază între 150 şi 250 de euro. Cea mai mare parte este vândută în Europa, prin Internet.

sursa publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com