Un mare actor și o lecție frumoasă - "Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Un mare actor și o lecție frumoasă – „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”

21:47, duminică, 11 octombrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Are 66 de ani și o carieră în actorie de 45 de ani. O vedeta in adevaratul sens al cuvantului, Richard Gere a experimentat, pentru o zi, viața de om al străzii.

Cu haine ponosite și aparent neîngrijit, actorul si-a varsat amaraciunea intruchiparii sale de paria al societatii undeva pe străzile aglomerate din New York. A tinut inadins sa observe reacțiile trecătorilor la vederea unui om sărman, dar si sa traiasca senzatiile dispretului, umilintelor si foamei care pe multi ii imping la disperare.

“Când am făcut acest experiment, nimeni nu m-a recunoscut. Am simțit cum este să fii un homeless. Oamenii doar treceau pe lângă mine și se uitau dizgrațios. O singură doamnă mi-a arătat empatie și s-a oprit să-mi ofere mâncare. A fost o experiență pe care nu o voi uita niciodată”, a marturisit actorul pe o rețea de socializare.

În mesajul său, actorul ne dă și o lecție prețioasă, la care ar trebui să reflectăm pentru câteva clipe: “De cele mai multe ori, uităm cât de norocoși suntem. Nu ar trebui să considerăm că merităm asta. Iar dacă putem ajuta pe cineva aflat în nevoie, ar trebui să o facem imediat. De aceea, după această zi în stradă, am oferit mâcare și câte 100 de dolari fiecărui om al străzii pe care l-am întâlnit. Au început să plângă și au fost extrem de recunoscători. Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”

sursa sibiunews.net

HOMELESS

Contact Form Powered By : XYZScripts.com