Vindecarea slăbănogului de la Vitezda. Mulțumim Domnului pentru încă o Duminică cu Sfântă Liturghie! - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Vindecarea slăbănogului de la Vitezda. Mulțumim Domnului pentru încă o Duminică cu Sfântă Liturghie!

9:26, luni, 16 mai, 2022 | Cuvinte-cheie: , , ,

👉  https://biserica-spiridon.info/
👉  https://www.facebook.com/bisericaspiridon

👉 Transmisiune live

Duminica a 4-a după Paști se numeşte Duminica Slăbănogului. Sfânta Evanghelie ne vorbeşte despre Scăldătoarea Oilor numită Vitezda, a cărei apă vindeca pe bolnavul care intra în ea, îndată după ce un înger al Domnului se pogora şi o tulbura.

Aici stătea un paralitic care, de 38 de ani, aştepta să fie ajutat să intre în apa vindecătoare.

Iisus Hristos apare şi-i redă sănătatea întreagă, poruncindu-i să-şi ridice patul suferinţelor îndelungate şi să se întoarcă la casa sa.

Domnul ne caută şi pe noi şi ne găseşte într-o altă Vitezdă, în Sfânta Biserică, în locaşul de închinare, unde El Însuşi ne atinge cu iubirea  Sa, ne dă apa tămăduitoare a cuvântului Evangheliei, a harului Sfintelor Taine.

Cu Harul și cu îndurarea Ta cea nesfârșită, Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne pe noi, Amin!

***

⛪ Biserica Sf. Spiridon este deschisă pentru închinare credincioșilor de Luni până Vineri între orele 7.00-18.00; Sâmbăta 7.00-20.00; Duminica 7.00-13.00. Aveți în continuare posibilitatea în afara slujbelor să aprindeți lumânări, să lăsați pomelnic la vii și adormiți, să luați anafură și agheasmă. Adresa bisericii: Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin portița de pe str. 31 august.

Hristos a Înviat! Viaţa noastră capătă sens, capătă explicaţie, capătă lumină numai prin faptul că aflăm din învierea Domnului că şi noi vom învia, că şi noi avem un destin dincolo de ceea ce se vede, că după ce se pune o cruce, la căpătâiul nostru din cimitir, povestea nu se încheie, ci există un „va urma”. (Mitropolit Antonie Plămădeală)

Mulțumim Domnului pentru încă o Duminică cu Sfântă Liturghie!

Domnul ne caută şi pe noi şi ne găseşte într-o altă Vitezdă, în Sfânta Biserică, în locaşul de închinare, unde El Însuşi ne atinge cu iubirea  Sa, ne dă apa tămăduitoare a cuvântului Evangheliei, a harului Sfintelor Taine.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com