Header image

Vizita Patriarhului Chiril la mănăstirea Căpriana

20:58, duminică, 8 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Moment istoric pentru Mănăstirea Căpriana. Însoţit de ÎPS Vladimir, Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii Kiril a vizitat aşezământul monastic. Preafericitul a oficiat Litia la mormântul Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, care acum 200 de ani a întemeiat Eparhia Chişinăului. Capul Bisericii Ortodoxe Ruse a îndemnat credincioşii să se roage pentru pace şi să ia aminte la învăţăturile Mitropolitului Gavriil.
Patriarhul Kiril a fost întâmpinat la poarta mănăstirii de stareţul aşezământului monahal, Preacuviosul Arhimandrit Filaret, de obştea mănăstirii, numeroşi monahi şi sute de credincioşi. Înconjurat de Arhierei şi slujitori ai mănăstirii, Sanctitatea Sa a săvârşit Litia la mormântul Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Vizita Patriarhului rus la Mănăstirea Căpriana a adunat sute de credincioşi, veniţi din mai multe localităţi. Enoriaşii s-au rugat pentru pace, bunăstare şi reîntregirea ţării.

Acum 200 de ani, Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni a pus temelia Eparhiei Chişinăului, astăzi cunoscută sub numele de Mitropolia Moldovei.

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com