Header image

Vladimir Legoida: Alegerea mitropolitului Onufrie ne întărește speranța la pace

11:44, joi, 14 august, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Președintele Departamentului Sinodal informațional V.R. Legoida a calificat alegerea în funcția de mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine pe mitropolitul de Cernăuți și Bucovina Onufrie drept un exemplu de unitate interbisericească și și-a exprimat speranța că noul Întâistătător va cârmui Biserica Ucrainei pe calea slujirii păcii pe pământul ucrainean.

Preafericitul Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, l-a felicitat pe Mitropolitului Onufrie cu ocazia alegerii sale ca conducător al Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Noi credem alegerea Mitropolitului Onufrie va servi stabilirii mult-așteptatei păci în Ucraina, va aduce un efect vindecător asupra societății ucrainene. În primul rând, pentru faptul că nu este vorba despre un vot mecanic, dar despre voia Duhului Sfânt, și, în al doilea rând, pentru că alegerea a fost făcută complet liber, fără presiuni din partea cuiva„, a declarat reprezentantul Bisericii.

Pâna în prezent, singura forță care nu a fost angajată în confruntarea civilă din Ucraina a rămas Biserica Ortodoxă Ucraineană. Cred că Mitropolitul Onufrie va continua politica înțeleaptă a predecesorului său, Mitropolitul Vladimir. Doar numai în acest mod poate fi reunit poporul ucrainean și de a se reveni de la confruntare la pace , a concluzionat V. Legoida.

sursa patriarchia.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com