Zi de sărbătoare duhovnicească în parohia “Sf. Pr. Ilie” din satul Cioara, raionul Hînceşti - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Zi de sărbătoare duhovnicească în parohia “Sf. Pr. Ilie” din satul Cioara, raionul Hînceşti

15:42, duminică, 24 noiembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , ,

La 23 noiembrie 2013, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a aflat în mijlocul enoriașilor parohiei “Sf. Pr. Ilie” din satul Cioara, raionul Hîncești.

    Vizita Preasfinției Sale în această localitate a fost prilejuită de aducerea unei părticele din moaștele Sfântului Alexandru de Svir, sfințirea capelei în cinstea aceluiași sfânt și oficierea Sfintei Liturghii, în biserica “Sf. Pr. Ilie”.

    Protopopul de Hâncești, protoiereul mitrofor Ioan PÎRĂU, parohul bisericii sus-numite, protoiereul Andrei PERCIC, și enoriașii, persoane în vârstă și numeroși copii, l-au întâmpinat pe Ierarh la intrarea în localitate, Preasfinția Sa aducând cu sine până la biserică moaștele Sfântului Alexandru de Svir.

    Alături de Preasfinția Sa, la Sfânta Liturghie a luat parte un sobor de preoți, dintre care menționăm prezența secretarului eparhial, preotul Vadim COROSTINSCHI,  starețului mănăstirii cu hramul în cinstea “Icoanei Maicii Domnului Bucuria Tuturor Scârbiților”, Veverița, arhimandritului SPIRIDON (Jalbă).

    În cadrul Sfintei Liturghii, protoiereul Andrei PERCIC, a fost decorat de către Episcop cu dreptul de a purta palița și cruce cu pietre scumpe. Aceste decorații vin în contextul activității părintelui paroh, care având binecuvântarea Preasfințitului PETRU, a depus eforturi considerabile și toată strădania pentru a reuși aducerea acestor sfințenii și construirea capelei în cinstea Sfântului Alexandru de Svir.

    După citirea pericopei evanghelice, cu binecuvântarea Ierarhului, un cuvânt de învățătură a rostit protopopul de Hîncești, protoiereul mitrofor Ioan PÎRĂU.

    La serviciul divin, alături de enoriași, au luat parte primarul satului Cioara, doamna Elena LAMBUS, primarul de Hîncești, domnul Alexandru BOTNARI și alte oficialități locale și regionale.

     După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa înconjurat de soborul de preoți, a oficiat slujba de sfințire a capelei cu hramul “Sfântului Alexandru de Svir”, iar la încheierea serviciului divin, s-a adresat tuturor celor prezenți cu o cuvântare predicatorială, în care a menționat, printre altele, și despre importanța cinstirii moaștelor.

     Ierarhul a venit la final cu un mesaj de recunoștință, adresat parohului – protoiereului Andrei, pentru activitatea jertfelnică pe care o desfășoară în parohie, părintele venind și el la rându-I cu sincere mulțumiri pentru grija părintească a Preasfințitului PETRU.

Biroul de presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com