Header image

Zilele diasporei ortodoxe în cea de-a treia zi – Italia, Padova

6:22, joi, 12 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

În Săptămâna diasporei ortodoxe a RM în Italia au avut loc întâlniri cu slujitori și credincioși din nordul țării.

În cea de-a treia zi, a fost vizitată noua mănăstire cu hramul ”Maica Domnului Floare Nevestejită” din Musadino (reg. Milano), unde s-a săvârșit slujba Paraclisului Maicii Domnului, la care au participat oaspeții din Republica Moldova și obștea mănăstirii în frunte cu părintele stareț arhim. Dimitrie (Fantini).

A fost vizitat complexul monastic și s-a relatat din viața monahală din Italia. Arhimandritul Dimitrie a împărtășit din experiența sa sacerdotală de 35 de ani și a invitat oaspeții să viziteze parohiile administrate din or. Milano.

Seara duhovnicească s-a desfășurat în orașul Padova, fiiind invitați enoriașii parohiei ”Nașterea Maicii Domnului”, condusă de protoiereul Vasile Șestovschi.

Tema zilei a fost familia creștină raportată la Biserică și la realitățile în care trăim. Au urmat întrebări și răspunsuri, apoi un concert de suflet prezentat de corul ASCO.

Părintele-paroh a propus ca aceste întruniri să fie organizate anual și să presupună conferințe atât cu slujitorii, cât și cu credincioșii din întreaga Italie.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com