Header image

ÎPS Vladimir critică acțiunile episcopului Marchel: Orice implicare a reprezentanţilor bisericii în activitatea politică ar trebui sancţionată

12:56, sâmbătă, 12 iulie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Orice implicare a reprezentanţilor bisericii în activitatea politică ar trebui sancţionată de către sinodul mitropolitan. Declaraţia aparţine Mitropolitului Chişinăului şi al Moldovei, Vladimir care a criticat dur acţiunile episcopului de Bălţi şi Făleşti Marchel şi ale membrilor Asociaţiei Pro-Ortodoxia, condusă de Ghenadie Văluţă.

Înaltul ierarh a criticat dur acţiunile episcopului de Bălţi şi Făleşti Marchel şi ale membrilor Asociaţiei Pro-Ortodoxia, condusă de Ghenadie Văluţă. Potrivit mitropolitului, acesta din urmă urmează să fie sancţionat la următoarea şedinţă a sinodului mitropolitan.

„Preoţii noştri, rugăm să nu se implice în politică, statul să nu se implice în treburile personale a bisericii şi biserica să nu se implice în problemele statului. Părintele Ghenadie, la cerinţa preoţilor, la cerinţa comisiei disciplinare a protopopiatului de Anenii Noi, la cerinţa judecăţii mitropoliei, dânsul o să fie sancţionat”, a spus mitropolitul.

Cât priveşte acţiunile episcopului Marchel, care figurează într-un dosar penal pentru declaraţii şi acţiuni ce sfidează regimul constituţional, mitropolitul Vladimir a spus că doar sinodul patriarhal este în drept să îl sancţioneze.

Sursa: http://www.publika.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com