Header image

25 000 de elvețieni semnează petiția pentru păstrarea crucifixelor în spațiile publice

10:20, joi, 10 noiembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Aproape 25.000 de cetățeni elvețieni au semnat o petiție, depusă pe 4 noiembrie 2016 la Cancelaria Federală Elvețiană. Semnatarii petiției cer să nu fie eliminate crucifixele din spațiile publice ale republicii, conform publicației Sedmita (Săptămâna).

Elvetia: crucifixe în spațiile publice

Organizatia crestina conservatoare Der Neue Rütlibund a fost cea care a propus depunerea unei cereri de acest gen, inca din luna mai 2016.

Autorii petiției cer ca „simbolurile creștine să fie păstrate și instalate fără obstacole în spațiile si clădirile publice, școli și locuri publice”.

Potrivit președintelui Der Neue Rütlibund, Pirmin Müller, petiția este o reacție la încercările de interzicere a amplasarii de crucifixe în locurile publice.

„Statul nostru ar trebui să fie neutru din punct de vedere religios”, se spune in petiție.

„Dar spațiul public nu este același lucru cu statul: el poate și trebuie să fie oglinda istoriei noastre, care este cufundata în Creștinism, a identitatii noastre și culturii noastre, tradițiilor și valorilor noastre”.

Der Neue Rütlibund a fost fondată în anul 1990. Printre obiectivele sale, se numără apărarea moralei creștine, a demnității umane și a familiei.

Sursa: https://lonews.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com