Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la festivitatea consacrată Înălțării Crucifixului Ministerului Afacerilor Interne

9:39, luni, 16 septembrie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Un Crucifix a fost dezvelit duminică, 15 septembrie, în incinta Ministerului de Interne în cadrul unei festivități la care a participat Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, însoțit de către Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan.

Evenimentul a avut loc  în incinta Ministerului Afacerilor Interne și a fost transmis în direct de către portalul privesc.eu.

La ceremonia de Înălțare a Crucifixului, viceprim – ministrul, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase a spus că acest eveniment este un îndemn la unitate într-o societate dezbinată ca cea din Republica Moldova.

”Într-o societate adesea dezbinată precum cea din Rep. Moldova, momentele de unitate și de comuniune au o valoare aparte. Mă bucură și mă onorează faptul că în incinta ministerului, în prezența celor care păstoresc, pe acest pământ credința noastră strămoșească, putem transmite un mesaj de unitate care să amintească tuturor celor care activează în structurile MAI că oastea e creștină”, a spus Andrei Năstase.

În încheierea solemnității, Mitropolitul Vladimir a venit cu un mesaj de felicitare în care a menționat următoarele:

”Crucea este arma noastră duhovnicească împotriva tuturor răutăților, pentru că pe cruce a fost răstignit Domnul nostru Iisus Hristos, sfințindu-o cu sângele Său.

Astăzi, aflându-ne aici, noi ne bucurăm că de acum încolo această cruce va aminti colaboratorilor Ministerului de Interne despre apartenența lor la credința creștină ortodoxă, iar cei care vor trece zilnic pe lână crucifix își vor face semnul crucii și vor mulțumi Domnului pentru toate binefacerile Sale.

Îi mulțumim ministrului Afacerilor Interne Andrei Năstase pentru această inițiativă nobilă, demnă de urmat și pentru alte instituții ale statului”.

La final, Mitropolitul a adus în dar ministrului Afacerilor Interne o cruce de la Ierusalim, sfințită pe mormântul Mântuitorului Hristos, iar fiecare colaborator al Ministerului de Interne a primit spre binecuvântare câte o cruciuliță pectorală.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la www.privesc.eu

Contact Form Powered By : XYZScripts.com