Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Vasilcău, raionul Soroca la cea de a 165-a aniversare - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Vasilcău, raionul Soroca la cea de a 165-a aniversare

12:23, marți, 13 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Duminică, 11 august 2013, credincioșii din satul Vasilcău, raionul Soroca, au marcat o deosebită sărbătoare spirituală – 165 de ani ai bisericii „Adormirea Maicii Domnului”.

În dimineața zilei, părintele paroh Vadim Zlotea, împreună cu enoriașii, l-au întâmpinat pe Protopopul circumscripției Soroca, Prot.Mitr. Nicolae Craveţ, care prin binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, a săvârșit slujba de târnosire a sfântului locaș după perioada de reparație, iar mai apoi soborul preoțesc a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

În cuvântarea predicatorială, părintele protopop a transmis creștinilor mesajul părintesc al Mitropolitului de a fi și în continuare străduitori apărători ai dreptei credințe și următori ai învățăturilor Mântuitorului.

Prot. Nicolae Craveţ, a remarcat și despre faptul că parohienii s-au bucurat de primirea în timp în localitatea lor a doi Mitropoliți. Astfel, în 1988 – cu prilejul a 140 de ani ai bisericii, la slujba praznicală a participat ÎPS Mitropolit Serapion (Fadeev), iar la jubileul de 150 de ani, bucuria sărbătorii a fost întregită de prezența ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove.

Preotul Vadim Zlotea, parohul bisericilor din Vasilcău, a mulțumit Protopopului, preoților prezenți și credincioșilor pentru împărtășirea bucuriei acestui eveniment, făgăduind tuturor celor prezenți că și în viitor va depune strădanie necontenită întru propășirea Adevărului și a valorilor perene ale Sfintei noastre Ortodoxii.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită o panihidă întru amintirea și pomenirea vrednicilor păstori de suflete Arhimandritul Nicandru (Munteanu) și Protoiereul Alexei Melinte, slujitori și demni învățători ai creștinilor din Vasilcău.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com