Sprijin pentru familia părintelui Marius Bărăscu - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sprijin pentru familia părintelui Marius Bărăscu

10:41, miercuri, 14 august, 2019 | Cuvinte-cheie: ,

În vederea susținerii familiei părintelui Marius Gabriel Bărăscu, decedat în urma unui cumplit accident rutier, în data de 7 august 2019, Centrul eparhial de la Roman va întreprinde în perioada imediat următoare câteva acțiuni de solidaritate, prin intermediul unităților de cult, al fundațiilor și asociațiilor care își desfășoară activitatea cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.

Astfel, au început deja demersurile necesare în vederea achiziționării unui imobil în municipiul Bacău pentru familia greu încercată. De asemenea, Parohia Lazaret Bacău s-a angajat la susținerea cu alimente, haine, rechizite și alte bunuri necesare soției și copiilor părintelui Marius Bărăscu. Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare-Hârja” va oferi lunar o sumă de bani ce va fi folosită pentru plata unei persoane care să stea cu copiii în timp ce doamna Petronela Bărăscu va merge la serviciu. Protopopiatul Sascut, prin Fondul de solidaritate clericală, se angajează la susținerea lunară a plății utilităților la noul imobil și a altor cheltuieli necesare bunei desfășurări a vieții de familie. Celelalte protopopiate ale Eparhiei se vor ocupa de organizarea de colecte în vederea susținerii financiare a cheltuielilor legate de educația copiilor. Centrul eparhial face demersurie necesare în vederea deschiderii a 3 conturi speciale în lei, euro și dolari, pentru donatorii și sponsorii care vor dori să sprijine acum sau pe viitor familia părintelui Marius Bărăscu. Casa de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului se va implica, de asemenea, în susținerea financiară a tinerei familii rămase fără sprijin.

Pe această cale, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului aduce mulțumiri tuturor celor care se implică în susținerea familiei părinteleui Marius Bărăscu, rugând pe Milostivul Dumnezeu să dăruiască tuturor sănătate, pace, spor și ajutor în toate cele ce sunt de folos.

Amintim, de asemenea, că, din nefericire, în eparhia Romanului și Bacăului sunt mai multe astfel de cazuri de familii de preoți care au trecut la Domnul înainte de vreme, și care, din inițiativa și cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, sunt sprijinite constant, după necesități și posibilități, prin intermediul protopopiatelor sau unităților de cult.

Sursa: https://epr.ro/

Un chip blând și mereu vesel, un om de un entuziasm molipsitor și plin de viață, tată a patru copii și un evlavios slujitor liturgic. Acesta era Părintele Marius Bărăscu. 

Moartea fulgerătoare a acestuia, in urma cumplitului accident rutier, a lăsat în urmă multă durere în sufletul soției și a celor patru copii ai săi, prietenilor, dar și în inimile enoriașilor pe care i-a păstorit. Preotul Marius Gabriel Bărăscu, de ziua aniversară in care ar fi implinit 35 ani, s-a născut în ceruri fiind chemat de Dumnezeu în Biserica Triumfătoare a Mântuitorul nostru Iisus Hristos..

Fraților, deoarece părintele era mai mult decât un apropiat al Parohiei noastre Lazaret și de fiecare dată cu bucurie în inimă venea alături de noi în rugăciune considerăm că este sfânta noastră datorie, de creștini ortodocși, să ne implicăm mai mult.

De aceea, cunoscând situația actuală a familiei părintelui, care momentan încă locuiește în casa parohială de la Parava, neavând o locuinta proprie în care să locuiască si vazand dorinta multor crestini de a sprijini intr-o forma concreta pe tanara preoteasca impreuna cu cei patru copii (toti sub 10 ani) dorim sa demaram un proiect de suflet „O casa pentru familia parintelui Marius Barascu”. Cine doreste sa se alature demersului nostru o poate face fie prin transfer bancar, fie la pangarul bisericii Lazaret mentionand pentru „Casa familiei Barascu”.
Rog distribuirea acestui mesaj catre cat mai multi credinciosi. 

Titular cont: ASOCIATIA CRESTINA BRATELE LUI DUMNEZEU – 
Cont in lei: RO13 BTRL RONC SOC5 0748 6301

Preot paroh Marius Iacobeanu – parohia ortodoxa Lazaret

Sursa: http://www.lumeacredintei.com/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com