Patru ani de activitate a Mănăstirii Sf. Irh. Luca al Crimeei, din cadrul parohiilor ortodoxe moldovenești din Italia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Patru ani de activitate a Mănăstirii Sf. Irh. Luca al Crimeei, din cadrul parohiilor ortodoxe moldovenești din Italia

16:11, marți, 2 ianuarie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Preasfințitul Ambrozie (Munteanu), născut la 25 octombrie 1973 în s. Taxobeni, r. Făleşti, R. Moldova a fost numit la data de 30 mai 2019 episcop pentru parohiile ortodoxe moldovenești din Italia.

Acum patru ani, la 2 ianuarie 2020, Preasfințitul Ambrozie avut o întâlnire ocazională cu arhiepiscopul catolic de Bologna, cardinalul Matteo Zuppi, care s-a interesat de viața și activitatea episcopului moldovean.

În urma acestei discuții, Arhiepiscopia romano-catolică din Bologna a hotărât să de-a în folosință, gratis și pe termen nelimitat, biserica „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Gesso, situată la 8 km distanță de Bologna.

Această bisericuță, cu o istorie de peste o mie de ani, la acel moment, stătea închisă de patru ani, deoarece între timp comunitatea catolică își construise alta nouă în apropiere.

Aducem slavă și mulțumire Preaiubitului Dumnezeu pentru binecuvântarea cerească de a avea o biserică episcopală a moldovenilor din diaspora Italiei.

În același an 2020 s-au pus bazele unei obști monahale și așa a luat naștere mănăstirea cu hramul Sfântul Luca al Crimeei.

Mulțumiri cardinalului Matteo Zuppi pentru binefacere și mulțumiri preoților și creștinilor noștri care sunt mereu alături la Dumnezeiasca Liturghie, în sfintele rugăciuni și în multele activități realizate în viața comunității.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com