Episcopul Ambrozie a slujit în Duminica a 6-a după Paști, la Mănăstirea Sf. Ierarh Luca al Crimeei din or. Bologna, Italia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Episcopul Ambrozie a slujit în Duminica a 6-a după Paști, la Mănăstirea Sf. Ierarh Luca al Crimeei din or. Bologna, Italia

13:50, duminică, 9 iunie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Nici el n-a păcătuit, nici părinții lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu.” (In. 9, 3)

Preasfințitul Ambrozie, episcopul parohiilor ortodoxe moldovenești din Italia, a slujit în Duminica a 6-a după Paști (a Orbului), la Mănăstirea Sfântul Ierarh Luca al Crimeei din or. Bologna, Italia.

Sfânta Evanghelie de astăzi ne relatează minunea vindecării de către Mântuitorul Iisus a orbului din naștere. Această minune este dublă: vindecarea fizică și vindecarea  de orbirea sufletului.

La orbul din Sfânta Evanghelie lucrarea lui Dumnezeu a început de la vindecarea fizică, a orbirii, dar s-a terminat cu vindecarea sufletească. Cea dintâi, adică vindecarea vederii, s-a făcut fără mult efort, pentru că s-a făcut doar cu puterea dumnezeiască, dar la cea de a doua lucrare, adică vindecarea sufletului, a fost nevoie de participarea tânărului, care s-a luptat cu dușmanul lui Hristos, apărându-l ca pe un făcător de minuni, ca pe Fiul lui Dumnezeu.

Când Iisus s-a întâlnit cu el și l-a întrebat: „Crezi tu în Fiul lui Dumnezeu?” (In. 9, 35) și când i-a spus că El este, orbul a răspuns: „Cred, Doamne” și s-a închinat Lui. Cu aceasta se termină a doua lui naștere, cea spirituală, duhovnicească.

Sursa: Mănăstirea Sfântul Ierarh Luca

Contact Form Powered By : XYZScripts.com