Episcopul Ambrozie a slujit Dumnezeiasca Liturghie în parohia “Sfântul Ioan Botezătorul” din Villagrappa, Forlì, Italia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Episcopul Ambrozie a slujit Dumnezeiasca Liturghie în parohia “Sfântul Ioan Botezătorul” din Villagrappa, Forlì, Italia

17:00, duminică, 26 mai, 2024 | Cuvinte-cheie:

La 26 mai, în Duminica a patra după Paști, Preasfințitul Ambrozie, episcopul parohiilor ortodoxe moldovenești din Italia s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia “Sfântul Ioan Botezătorul” din Villagrappa, Forlì, Italia.
La intrarea în biserică, Preasfințitul a fost întâmpinat de parohul comunității catolice din Villagrappa, don Davide Brighi.
La Sfânta Liturghie, alături de Preasfinția Sa au slujit: prot. mitr. Ioan Petreanu, parohul comunității din Forlì, părintele Mihail Mircos (parohia Faenza), părintele Gavriil Racoviță (parohia Russu) și părintele Serghei Axenti (parohia Rovereto), în cinul diaconesc au slujit: părintele protodiacon Ioan Tataru și părintele diacon Aureliu Stratulat.
După otpustul Sfintei Liturghii s-a slujit un te-deum de mulțumire Domnului și de sănătatea doamnei preotese Laurenția Petreanu, care și-a sărbătorit zilele trecute jubileul de aur.
La sfârșitul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură și de felicitare. Slujba praznicală s-a încheiat cu o masă de sărbătoare, oferită cu drag tuturor de către dna preoteasă Laurenția și enoriașele parohiei Forlí.
Tot în această zi, episcopul Ambrozie a făcut o vizită amicală Excelenței Sale Mons. Livio Corazza, episcopul romano-catolic de Forlí, împreună cu care a discutat diferite aspecte legate de viața religioasă a credincioșilor din diaspora moldovenească, stabiliți în provincia Forlí Cesena.
Sursa: Vicariato episcopale per le parrocchie moldave in Italia
Contact Form Powered By : XYZScripts.com