Acuzată de extremism, organizația Martorii lui Iehova a fost supendată în Rusia și ar putea fi interzisă - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Acuzată de extremism, organizația Martorii lui Iehova a fost supendată în Rusia și ar putea fi interzisă

23:19, joi, 23 martie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Ministerul rus al Justiției a decis joi suspendarea activității organizației religioase Martorii lui Iehova, acuzată de extremism în Rusia, în așteptarea sentinței Curții Supreme, care va decide pe 5 aprilie dacă această organizație va fi scoasă în afara legii, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

Într-un comunicat emis de Ministerul Justiției se menționează că ”Martorii lui Iehova” a fost inclusă pe lista organizațiilor extremiste.

Interzicerea ei este dată ca sigură, având în vedere că instanța supremă a Rusiei a validat deja decizii de încetare a activității acestui cult în mai multe regiuni și orașe.

Întrebat despre hotărârea de joi a Ministerului rus al Justiției, un reprezentant local al Martorilor lui Iehova, Ivan Belenko, a susținut că astfel va fi îngrădită libertatea religioasă pentru cei circa 175.000 de adepți ai acestei comunități în Rusia.

În toate procesele intentate împotriva acestei organizații, autoritățile ruse au acuzat-o pentru difuzarea unei literaturi religioase cu caracter extremist.

În replică, reprezentantul organizației mai sus menționat afirmă că includerea unor publicații pe lista neagră s-a făcut ”pe baza unor opinii emise de experți falși și a sentințelor judiciare dictate împotriva credincioșilor”.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com