Header image

Biserica „Naşterea Maicii Domnului”, or. Chișinău

17:06, marți, 10 iulie, 2012 | Cuvinte-cheie: , ,

Biserica “Nasterea Maicii Domnului” este fondata din anul 1996 la 31 mai avind certificate nr.66 prin staruinta parohului bisericii protoiereul Gheorghe Cojocaru.

La data de 18 mai 1999 in ziua sarbatorii Icoanei Maicii Domnului “Potirul nesecat” s-a pus prima piatra de temelie. La acest eveniment au participat la slujba divina IPS Mitropolitul Vladimir, Primarul General Serafim Urecheanu, Pretorul sect. Ciocana Anatolie Saracuta si multi credinciosi. S-a ridicat acest locas cu ajutorul credinciosilor, a parintelui Gheorghe cu familia sa si cu ctitori. In anul 2000 la data de 17 decembrie in ziua Sf.M.Mc.Varvara s-a instalat Sf. Cruce pe bolta bisericii. Cu binecuvintarea si sfintirea Sf.Cruci triumful sarbatorii de 2000 ani de la Nasterea Domnului se finalizeaza acoperisul, Iconostasul, picture si fatada pe dinafara.

4d5d9fed11ca5

In 2003 in ziua Hramului  “Nasterea Maicii Domnului” a fost oficiata slujba divina de IPS Mitropolitul Vladimir, unde s-a sfintit Pristolul si a fost savirsita prima slujba in acest locas, iar in luna iunie a fost adusa icoana Maicii Domnului “Kazanskaia” de la Sf.Munte Atos. De la aceasta icoana s-a savirsit o minune, ca intilnindu-se cu icoana Maicii Domnului “Tuturor Scirbitilor” acea din urma a inceput sa se innoiasca.Biserica “Nasterea Maicii Domnului” este un locas cinstit si onorat de crestinii din sectorul Ciocana, din oras si chiar din alte orase ale Tarii.

Maica Domnului este supraveghetoare, aparatoare si conducatoarea acestui locas Sfint. In subsol este si biserica Sf.M.Mc.Gheorghe, in cinstea aparatorului parohului bisericii.

Adresa: Chisinau, str. Ginta Latina 14, tel: 47-40-04

Contact Form Powered By : XYZScripts.com