Biserica "Naşterea Sf. Ioan Botezătorul", or. Chişinău - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Biserica „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul”, or. Chişinău

16:26, joi, 8 noiembrie, 2012 | Cuvinte-cheie: ,

Apariţia unei noi biserici este о mare bucurie pentru comunitate. Pentru că anume la biserică vine creştinul pentru a se închina lui Dumnezeu şi ai aduce laude.

Aci venim pentru a invoca divinitatea, aici venim la pocăinţă. Numai în locaşul sfînt ne simţim cu adevărat oameni, aici are loc curăţirea sufletului. Deaceea construcţia unei biserici, la care participă şi enoriaşii, este un proces de autocultivare, de autodesăvîrşire şi de reînnoire a sufletului, a omului in general.

Scurt istoric:

Decizia de a construi biserica „Naşterea Sfîntului loan Botezătorul” a fost una colectivă, iniţiativa aparţinîndu-i preotului loan Plămădeală. Aprobarea a fost primită in luna octombrie 2005.

Tot atunci a fost întemeiată şi comunitatea religioasă „Naşterea Sf.Ioan Botezătorul”. Prin Decretul Mitropolitului Chişinăului şi al Întregii Moldove Vladimir a fost numit ca paroh-administrator al parohiei nou-întemeiate protoiereul-mitrofor Ioan Plămădeală.

Statutul comunităţii religioase „Naşterea Sf.I¬oan Botezătorul” a fost înregistrat la Serviciul de Stat pentru culte şi eliberat în luna noiembrie 2005 împreună cu Certificatul de înregistrare cu nr. 2112.

Apoi a urmat obţinerea Autorizaţiei de construcţie de la Primăria municipiului Chişinău.

Lucrările de construcţie au început in luna martie 2006, odată cu sfinţirea locului bisericii de către un sobor de preoţi. Piatra de temelie a fost pusă de înalt Preasfinţia Sa Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove împreună cu un sobor de preoţi la 10 iulie 2006.

Adresa juridică a bisericii: or. Chişinău, şoseaua Balcani 7.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com