BOR se implică în ajutorarea creştinilor din Siria: apel către români - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

BOR se implică în ajutorarea creştinilor din Siria: apel către români

9:11, marți, 22 aprilie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

PF Părinte Daniel, Patriarhul României, a făcut un apel către credincioşii români să-i ajute pe creştinii din Siria. Anunţul a fost făcut la finalul vecerniei speciale din ziua Sfintelor Paşti, informează Trinitas TV.

“În următoarele trei duminici se va face această colectă, ca semn de frăţietate şi solidaritate cu fraţii şi surorile noastre, creştini şi creştine care suferă într-o zonă a lumii de mai mulţi ani. Mulţi au fost obligaţi, din cauza condiţiilor neprielnice şi a violenţelor să plece din casele lor, din ţara lor şi aproape 300.000 de creştini au plecat din Siria. Avem datoria să fim alături de cei care suferă, după cum spune Sf. Apostol Pavel:  Plângeţi cu cei ce plâng şi bucuraţi-vă cu cei ce se bucură“, a spus Patriarhul Daniel.

Cu acest apel, Patriarhul Daniel a reiterat decizia Sfântului Sinod, de a-i ajuta pe creştinii sirieni printr-o colectă organizată în bisericile şi mănăstirile din România.

Apelul Bisericii Ortodoxe Române vine pe fondul numeroaselor informaţii care atestă faptul că persoanele de religie creştină din Siria sunt persecutate şi ucise de către militanţii islamişti.

sursa activenews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com