Bucuria Învierii împărtăşită la mănăstirea ,,Adormirea Maicii Domnului” din Hîrbovăț - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Bucuria Învierii împărtăşită la mănăstirea ,,Adormirea Maicii Domnului” din Hîrbovăț

19:22, marți, 22 aprilie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Marți din Săptămîna Luminată, 22 aprilie 2014, a treia zi după Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, mănăstirea ,,Adormirea Maicii Domnului” din satul Hîrbovăț, raionul Călărași, și-a deschis larg porțile pentru a primi pe Preasfinţia Sa, PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din cuprinsul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, și mulțime de creștini.

     În dimineaţa zilei Preasfinţia Sa, a fost întâmpinat călduros de Arhimandritul KIRIL (Braguța), Președintele Departamentului Eparhial Mănăstiri și Viață Monahală, împreună cu obştea monahală  şi credincioşii veniţi la închinare şi rugăciune în această mănăstire.

     La această slujbă deosebită au luat parte Secretarul Eparhial, Preot Vadim COROSTINSCHI, Arhimandritul KIRIL (Braguța), starețul mănăstirii Hîrjauca, protopopii raioanelor Ungheni, Călărași și Hîncești și Egumenia EUSTAFIA (Rotari) stareța mănăstirii Răciula raionul Călărași. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul de Preotese, dirijat de Dna Iozefina VIZITIU (Gajim).

     La final Ierarhul a felicitat călduros pe toți preoţii și creștinii prezenţi la sărbătoare, iar la rândul lor protopopii au transmis felicitări, urări de bine şi sănătate și mulțumiri din partea preoţilor şi tuturor creștinilor din fiecare Protopopiat în parte.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com