Header image

Bucuria slujbei de Crăciun

23:37, luni, 7 ianuarie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

Mii de credincioşi au mers de dimineaţă la bisericile din toată ţara pentru a asista la slujba de Crăciun. În capitală, cei mai mulţi au ales să meargă la Catedrala Mitropolitană, care poartă şi hramul Naşterea Domnului. Mitropolitul Moldovei Vladimir a binecuvântat credincioşii, îndemnându-i să se bucure de sărbătoare.

În afară de preşedinte şi soţia sa, printre oficialităţile care au venit la biserică să aprindă o lumânare în ziua naşterii Mântuitorului s-au numărat premierul Vlad Filat, dar şi directorul SIS, Mihai Balan şi deputatul liberal-democrat, Vladimir Hotineanu. Şeful statului a fredonat împreună cu preoţii „Doamne, miluieşte”. Prezenţa lor a fost salutată în mod special de mitropolit.

Creştinii spun că sărbătoresc Crăciunul împreună cu toţi apropiaţii la masa de sărbătoare. Şi chiar dacă mulţi dintre moldoveni au marcat Naşterea Domnului pe 25 decembrie, enoriaşii spun că rămân fideli stilului vechi de serbare.

Mitropolitul Moldovei a recunoscut că deşi biserica ortodoxă a trecut printr-un an greu, se bucură să vadă sutele de enoriaşi.

Preşedintele Nicolae Timofti spune că de mic a mers mereu la biserică, întrucât bunicul său a fost slujitor al sfântului locaş.

Prim-ministrul Vlad Filat le-a urat moldovenilor să-şi îndeplinească visurile, şi spune că de Crăciun pleacă acasă, în satul Lăpuşna.

Crăciunul este sărbătorit pe 7 ianuarie şi de Biserica Ortodoxă a Ierusalimului, cea rusă, cea ucraineană şi de Bisericile ortodoxe din câteva ţări Balcanice, care respectă calendarul iulian.

Sursa: www.jurnaltv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com