Header image

Dacă poruncile lui Dumnezeu ar deveni aşa cum este telefonul pentru noi, evident că le-am şi păzi

16:50, luni, 10 iunie, 2019 | Cuvinte-cheie: ,

„Dacă poruncile lui Dumnezeu ar deveni pentru noi aşa cum este pentru noi telefonul, şi le-am lua peste tot şi ne-am raporta cu aceeaşi posesivitate, evident că le-am şi păzi”, a spus sâmbătă, 8 iunie, Episcopul Ignatie.

Episcopul Huşilor a conferenţiat la Iaşi, întrucât a fost invitatul special al Întâlnirii Tinerilor din Protopopiatele Iași I, II și III.

În timpul întâlnirii, Părintele Episcop le-a vorbit tinerilor despre faptul că „Hristos vorbeşte despre porunci ca despre o realitate pe care noi trebuie să o posedăm, să o deţinem”.

„Este ca şi cum ai avea un obiect în mâinile tale şi dispui de el în orice moment. Tu îl manevrezi, este al tău. Dacă îl posezi, evident că vei avea şi grijă de el”, oferind în acest sens exemplul cu telefonul mobil.

„Gradul de posesivitate este atât de mare încât acel telefon face parte din viaţa noastră. Într-un fel, ne dirijează şi conţinutul vieţii noastre. Îl luăm peste tot pe unde mergem. Inclusiv în biserică”.

Potrivit Preasfinţiei Sale, această raportare faţă de telefon, faţă de acest aparat care „ne ocupă viaţa” şi, „poate, ne fură şi din libertate”, exprimă „gradul de posesivitate al telefonului asupra noastră, şi al nostru faţă de telefon”.

Ierarhul a atras atenţia că de multe ori lucrurile se inversează, „în sensul că noi devenim dirijaţi de acest aparat, iar nu invers, noi să dirijăm, să reuşim să ne decuplăm de dependenţa faţă de telefon”.

În prelegerea susţinută, Episcopul Huşilor a conchis că „cel care are poruncile, acela le va şi păzi”, potrivit site-ului eparhial.

„Dacă poruncile lui Dumnezeu nu sunt o realitate care să facă parte din viaţa noastră, să dispunem de ele chiar şi în cele mai mărunte şi nesemnificative aspecte ale vieţii noastre, atunci nu le vom păzi”, a spus Preasfinţia Sa.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Sursa: https://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com