Header image

Daniela Paladi are nevoie de sprijinul nostru

15:00, joi, 5 ianuarie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Iubiţi fraţi întru Hristos!

Suntem în preajma minunatei sărbători ai Naşterii Domnului. În acest parcurs duhovnicesc suntem îndemnaţi să fim atenţi la cele spirituale, la înflorirea lăuntrică, şi materializarea spiritualităţii prin faptele milosteniei.

Daniela Paladi, o tânără de 18 ani, are nevoie de sprijinul nostru. Ea nu poate merge, este imobilizată la pat.

Până în clasa a 4-a a fost un copil ca toţi ceilalţi – o fire sociabilă, iubea să se joace, era foarte energică şi plină de mişcare, chiar dacă s-a născut cu o problemă de sănătate. De micuţă o durea un picior, dar nu s-a acordat prea multă atenţie acestui fapt. Situaţia s-a agravat după un accident, când fetiţa a căzut de la înălţime. Cam de la 10 anişori Daniela a fost nevoită să se retragă din programul şcolar şi să primească educaţie la domiciliu. I-au cedat ambele picioare, şi ea a rămas imobilizată.

Nu a putut continua studiile după clasa a 9-a, întrucât nici un liceu nu a vrut să accepte un copil în scaun cu rotile. Nici program de educaţie la domiciliu nu i-au putut acorda.

Mama Danielei, d-na Zinaida, a decis să părăsească satul natal Cioburciu, r-nul Ştefan-Vodă, pentru a-i oferi mai multe posibilităţi de tratament şi reabilitare, dar şi de educaţie fiicei.

Acum Daniela cu mama sa Zinaida închiriază o cameră în cămin la Chişinău, împreună cu alţi trei membri ai familiei: fratele mai mare Adrian, şi sora Natalia cu fiul ei Maxim. Daniela are patul său, iar ceilalţi patru membri ai familiei împart o canapea mare, ce se strânge pe parcursul zilei pentru a elibera spaţiul în odaie.

Vizitând-o pe Daniela şi familia ei, am fost impresionaţi de curăţenia odăii, dar ne venea greu să credem că într-un spaţiu atât de mic încap tocmai cinci persoane.

Natalia şi Adrian muncesc din zori în zori, iar mama nu poate părăsi casa, pentru că stă permanent cu fiica imobilizată. Atunci când trebuie să viziteze medicul, sunt nevoiţi să ia un taxi, şi Adrian sau Natalia de fiecare dată cer învoire de la serviciu, întrucât mama lor nu poate duce de una singură căruciorul Danielei. Lipsa infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi nu-i permit Danielei să iasă din casă.

Totuşi, există şi o rază de lumină în viaţa lor. Credinţa în Dumnezeu nu le permite să dispere, iar medicii le insuflă speranţă de vindecare. Daniela deja a avut multiple intervenţii chirurgicale, acum are nevoie de reabilitare şi de alte operaţii, însă familia nu are cu ce achita tratamentul. Au acumulat o datorie de circa 7 000 lei, şi au nevoie de alte 17 000 pentru continuarea tratamentului.

Îndemnăm pe toţi oamenii de bună credinţă să oferim o şansă de vindecare Danielei. Bineînţeles, vindecă doar Dumnezeu, însă noi putem fi mâinile şi picioarele Lui, prin noi Dumnezeu poate dărui bucurie celor din jurul nostru.

Vă rugăm să contribuiţi la vindecarea Danielei.

CUM PUTEŢI AJUTA?

Puteţi plasa acest material pe reţelele de socializare şi să vă implicaţi în colectarea surselor băneşti.

Dacă locuiţi în diasporă, puteţi anunţa o colectă în cadrul parohiei sau comunităţii din care faceţi parte.

Puteţi face un apel privind colectarea surselor băneşti la locul dumneavoastră de muncă, astfel veţi contribui esenţial la îmbunătăţirea situaţiei familiei date.

Mai jos prezentăm conturile bancare la care pot fi transferate sume în lei şi în valută străină.

Pentru informaţii, vă rugăm să contactaţi:

060566361, Daniela

068734245, Adrian, fratele Danielei

069063853, preotul Constantin Cojocaru, Sectorul Sinodal Asistenţă Socială şi Caritate în cadrul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com